ON Groningen laat Zeerobben kansloos

Wie nog geloofde in een goede afloop na de eerste helft, toen de stand 0- 1 was, kwam meteen na rust van de kouwe kermis thuis. De eerste de beste aanval van de Groningers leverde na een misser in het hart van de verdediging de hatelijke 0-2 op. Terwijl Arjen Postma net aanvallend gewisseld had. De blik moest toen nog meer gericht zijn op het doel van de tegenstander om één en ander recht te zetten. Het resulteerde in Open Huis met gevolg, dat er een pijnlijke nederlaag werd geleden. De drie punten kwamen van zelfsprekend bij de bezoekers terecht en er valt niets af te dingen aan dit ruime verlies. Met wat voor team Postma ook had gespeeld, tegen deze superieure opponent was geen kruid gewassen. Zeker ook met het vooruitzicht, dat deelname aan de nacompetitie gewaarborgd werd door deze overwinning.

Patrick Amels scoorde de enige goal voor Zeerobben en was hier dicht bij zijn tweede. Het was het enige wapenfeit voor Zeerobben. (Foto: Frans Bode)

Eén scheurtje in het hechte bastion

Zeerobben startte met dezelfde elf als in Drachten vorige week. De verbetenheid etaleerden deze mannen van meet af aan. Maar het duurde tot de twintigste minuut, totdat via Dylan Drent enig gevaar gesticht werd in de zestien van de bezoekers. Toen had ON Groningen al een 0-1 voorsprong genomen. Uit een vrije trap vanaf de zestien keerde Theo Nota de inzet nog wel, maar moest de bal loslaten en was Ruud Grol alerter dan de rest en tikte simpel binnen. Tot niet meer dan speldenprikjes kwamen de groenwitten. Uit een corner van Drent kopte Patrick Amels net naast en Pieter Westra kopte over na opnieuw een voorzet van Dylan Drent. Aan Zeerobben zijde bleef men geconcentreerd verdedigen en werd er nauwelijks een kans weggegeven. De druk bleef op het bastion van Nota, maar telkens werd er een voet dwars gezet bij pogingen van afstand.

Breekpunt in minuut 46

Vol goede moed betraden de Harlingers het veld na de thee. Een aanvallende wissel moest het signaal zijn om de bakens te verzetten. Aan die tactische ingreep kwam men niet toe, omdat meteen een dodelijke 0-2 op het scorebord verscheen. Misverstand in de communicatie bood Ruendel Martina de eenvoudige gelegenheid een hoek uit te kiezen. Tien minuten later viel het doek definitief. Jermo Verbeek kreeg vrije doorgang en ook hij wist de juiste hoek te vinden. Meteen na  deze 0-3 kwamen Marcel Visser en Yander Zandbergen binnen de lijnen en konden beginnen aan een ‘mission impossible’. Op zoek naar een doelpunt voor een sprankje hoop, werd er volop de aanval gezocht en met resultaat. Patrick Amels kreeg de vrije ruimte tot de rand van het strafschopgebied en met een geplaatst schot verschalkte hij alsnog keeper Heidekamp. Met deze 1-3 leek het geloof in een goede afloop toe te nemen. Maar het bleek ijdele hoop. Vijf minuten later stond de deur ‘wiid en waag’ open voor de 1-4 van David Voigt. Amels had de pech, dat uit een voorzet van David van der Pol zijn kopbal niet de juiste richting kreeg. De gretigheid van ONG zorgde voor een ongekende 1-6 afstraffing. Maar toen hadden de meeste toeschouwers de warme kantine al opgezocht.

Geen schande

Tegen de overmacht aan kwaliteit van de tegenstander kwamen de mannen van Postma duidelijk tekort. Het is dan ook niet een schande om drie punten in te leveren. Wat pijn doet is de onmacht om de bakens te verzetten. Accepteren en revancheren in de komende confrontaties tegen tegenstanders van dezelfde statuur als Zeerobben. Te beginnen met de uitwedstrijd van 9 maart in en tegen Noordscheschut.

Scoreverloop: 8 m. Ruud Grol 0-1; 46 m. Ruendel Martina 0-2; 56 m. Jermo Verbeek 0-3; 59 m. Patrick Amels 1-3; 68 m. Martina 1-4; 75 m. David Voigt 1-5; 80 m. Rhobin Brander 1-6.

Zeerobben: Theo Nota; Godert Attema (60 m. Marcel Visser); Jordy Torenbeek (60 m. Yander Zandbergen); Pieter Westra; Armando Zwart (45 m. David van der Pol); Albert Beuker; Patrick Amels; Ane Schaap; Brent de Groot; Dylan Drent; Julian Zeinstra