Sport

Om ’e Toer viswedstrijd

JORWERD - Op zaterdagmiddag 6 oktober is de jaarlijkse ‘Om ’e Toer’ wedstrijd gevist, gesponsord door café het Wapen van Baarderadeel en georganiseerd door de wedstrijdcommissie van HSV De Voorn/de Deinende Dobber.

Gerard v.d. Kooi.

De wedstrijd wordt jaarlijks gehouden in de Jorwerder vaart in en rondom Jorwerd. Er werd gevist met de vrije hengel op gewicht. Het bijzondere van deze gezellige wedstrijd is dat veel vissers bij dorpsbewoners in de tuin zitten te vissen.

Het was prachtig zonnig weer met hoge temperaturen, dit hadden de vissers nog nooit eerder beleefd bij deze wedstrijd!

De vissen waren blijkbaar ook in jubelstemming, want er werd door de deelnemers maar liefst ruim 52 kg vis gevangen. De meeste vissen waren klein, maar er is ook een aantal kanjers van brasems gevangen. In het dorp moesten de vissers hard werken, er werden door één visser soms 3 vissen per minuut gevangen. Lang werd gedacht dat de strijd vooral tussen Ruud de Boer en Tom den Boer ging, maar uiteindelijk ging Tonny Landskroon er met de eretitel vandoor, mede door de vangst van een enorme brasem van 54 cm, waarmee hij tevens de grootste vis ving. Na afloop was de prijsuitreiking in café Het Wapen van Baarderadeel, waarbij ook nog drie prijzen werden verloot op steknummer. De prijzen bestonden uit pakketten die samengesteld waren door bakkerij Sybesma uit Mantgum. Er kon teruggekeken worden op een zeer geslaagde wedstrijd.

 

1) Tonny Landskroon, 7.030 gram

2) Tom den Boer, 6.470 gram

3) Ruud de Boer, 6.030 gram

4) Hennie Nauta, 5.520 gram

5) Jappie Haagsma, 4.890 gram

6) Teake Wielinga, 4.850 gram

7) Ruud Roelvink, 4.730 gram

8) Rob den Boer, 3.310 gram

9) Gerard v.d. Kooi, 3.030 gram

10) Wil Bakker, 2.230 gram

11) Albert Abbink, 2.170 gram

12) Roan de Jong, 1.090 gram

13) Bert Dorenbos, 990 gram

|Doorsturen

BuienradarAgenda