Sport

Okke Hel tijdens 25e roeirace Lemmer

Door de ogen van de stuur van de Kromme Dick,

Het was weer zover, een wedstrijd waar we hard voor getraind hebben. Vrijdagavond even de sloep uit het water halen en hup klaar voor de race. Alleen jammer genoeg gooide het hoge water roet in het eten en konden we er zaterdagmorgen pas uit. Maar na een mooie ochtend roeiactie zijn we er bijna klaar voor. Eerst nog weer even naar de loods aangezien één van die lomperiken een dol heeft gebroken. Na even zoeken een paar vervangers gevonden en op naar de Lemmer. Super georganiseerd en we liggen vlot in het water. Na de gebruikelijke wachttijd gaan we van start en we gaan lekker en halen vlot de voor ons gestartte sloepen in. Maar wat is het warm. De warmte eist behoorlijk zijn tol en de man met de hamer komt regelmatig even aankloppen. Toch geven de mannen niet op en ze gaan als de brandweer. Soms is het even dringen maar de collega stuurlieden gaan altijd aan de kant als ze ons zien aankomen. Na ongeveer 2 uur en 21 min denk ik zijn we over de finish gekomen en kan wel zeggen dat het een pittig stukje roeien is geweest. Mooi resultaat met een derde prijs in de heren klasse 2. Nu op naar de HT met nieuwe rondes en nieuwe kansen.

Deze stuur is weer trots op zijn team.

 

Door de ogen van de stuur van de Danser,

Zaterdag stond Lemmer op het programma. Rond 9:30 uur reden we met het complete team in de Danser mobiel de weg op. De stemming zat er goed in, we hadden er zin in. Onderweg even vriendelijk getoeterd en gezwaaid naar iemand met een zwakke blaas (altijd leuk). In Lemmer ging alles mooi vlot, sloep erin, inschrijven en rustig voorbereiden op de wedstrijd. Goed insmeren, zorgen voor voldoende water want het lijkt warm te worden. De nieuwe shirts, gesponsord door Bijrinus partijhandel worden nog even recht getrokken en dan starten. Derde startgroep samen met de onvervaard, eerste stuk even zoeken naar de juiste slag omdat Emma daar vandaag voor het eerst zat naast vaste slag roeister Katja. Edine en Elbrich samen in het midden en in de punt vandaag Neeke en Mariëlle. De race was zwaar lang en warm, maar de meiden zijn goed getraind en op karakter konden we het tempo er goed in houden. De hele race mooi opgeroeid met de Najade en in het laatst nog met de mannen van de Schokland die nog even tegen ons wilden sprinten. Eindtijd 3:06:22 goed voor 43,71 watt. Helaas net buiten de prijzen op de vierde plek. 

 

Door de ogen van de stuur van de Snurk,

Ook de Snurk was aanwezig in Lemmer en de mannen waren keurig op tijd bij het kranen en voor ons was het een spannende dag, we hadden de nieuwe riemen in de sloep en hadden er hoge verwachtingen van. In de een na laatste startgroep mochten we van start en de sloep naast ons was in no time uit zicht, dat waren we niet gewend. Maar stick to the plan een tempo en vol gas. Maar helaas we kregen vandaag de sloep niet op gang. Kwam dit door het weer, de warmte? Wie het weet mag het zeggen. Maar wij weten dat er nog werk aan de winkel is voor de aankomende HT. Wij feliciteren de dames uit de Danser en de heren uit de Kromme Dick met hun mooie prestaties. 

 

Ook bedanken wij alle supporters en sponsoren voor het steunen van Okke Hel. En nu op naar 27 mei! Haal op gelijk.

|Doorsturen

BuienradarAgenda