Voetbal

Oefenwinst en -verlies voor Zeerobben

Naast veel trainen wordt er natuurlijk ook geoefend als voorbereiding op de beker- en competitiewedstrijden die er aan zitten te komen. Er is nog maar een dikke week te gaan tot aan de eerste bekerwedstrijd, volgende week vrijdag 31 augustus, thuis tegen sc Stiens en dus is het zaak om nu de conditionele basis te leggen en de contouren van het team zichtbaar te krijgen.

Het thuispubliek kon dinsdagavond kennismaken met de van SWZ Sneek overgekomen Julian Zeinstra. (Foto: Bert Drent)

Afgelopen zaterdag startte Zeerobben de oefencampagne met een uitwedstrijd tegen zondag eersteklasser SWZ Sneek. Van meet af aan was duidelijk dat Sneek al meer meters in de benen had en fitter en scherper aan de start verscheen dan Zeerobben, dat net haar eerste trainingsweek erop had zitten. Daarnaast ontbraken bij de Harlingers ook nog enkele potentiële basisspelers vanwege vakanties, werk en blessures. Niet volledig dus, maar wel volop kansen voor eenieder die er wel was om aan de technische staf te laten zien wat ze in huis hebben.

 

Of daarmee de contouren van het team al zichtbaar werden? Nee, zeker niet. Op individueel niveau werden zaken zichtbaar, qua ploeg en formatie viel er nog weinig tot niets van te zeggen.
Bij rust leidde Sneek meer dan verdiend met 1-0, een voorsprong die ze door hun grotere fitheid in de slotfase vrij gemakkelijk wisten uit te bouwen naar een 4-0 overwinning. Vier goals tegen is een beetje veel van het goede, maar gezien het verloop van de wedstrijd wel verklaarbaar. Sneek was duidelijk de betere.

Dinsdagavond was Zeerobben gastheer voor de kersverse nieuwe zondag tweedeklasser Jubbega, met ingang van dit seizoen onder leiding van oud-Zeerobbentrainer Inne Schotanus.
Zondag had Jubbega een behoorlijke oorwassing gekregen uit bij sc Emmeloord en dat wilden ze niet nog een keer laten gebeuren. En ondanks het overwicht van Zeerobben gebeurde dat ook niet, vooral omdat Zeerobben in de eerste helft verzuimde het grote overwicht in veel doelpunten uit te drukken.

Veel kansen, 2x het houtwerk (Yander Zandbergen) en toch ook nog 2 goals (eigen doelpunt Jubbega en penalty Kris Feenstra) betekenden een 2-0 stand bij rust. Na de pauze werd die score verdubbeld door goals van Dylan Drent en Albert Beuker. Jubbega bood die tweede helft meer tegenstand en Zeerobben was duidelijk minder scherp.

Het thuispubliek kon onder andere kennismaken met nieuweling Julian Zeinstra (afkomstig van SWZ Sneek), de teruggekeerde Lutsen Smits en zag in de tweede helft voor het eerst na zijn lang slepende blessure Jan Dirk van Looy weer aantreden. Mooi voor hem en mooi voor Zeerobben, want hij liet geen plankenkoorts zien. Zijn blessureleed lijkt voorbij. Gelukkig maar.

Er ontbraken nog steeds de nodige basisspelers bij Zeerobben, dus is er nog weinig van te zeggen, anders dan dat de ploeg nog lang niet geformeerd is, laat staan klaar is voor het echte werk. Zaterdag verder oefenen tijdens het Caspar de Robles Toernooi.

|Doorsturen