Oefenwedstrijd dames Green Lions tegen Militair Basketbalteam

Afgelopen woensdag 15 mei speelden de dames van de Green Lions tegen het nationaal militair dames team uit Den Helder in de Waddenhal. Na een maand zonder wedstrijden mochten de dames van Green Lions weer even het wedstrijd gevoel ervaren.

De wedstrijd werd geopend door een score van de Lions. Hierna liep het vrij gelijk op. Om en om werden er scores gemaakt dus de spanning was volop aanwezig. In het tweede kwart liep alles soepel bij de militaire dames waardoor de Lions tegen een achterstand aankeken. Dit konden de dames van de Green Lions niet zo door laten gaan dus deden zij er even een stapje bij en kropen zij qua score weer dichterbij. Dit resulteerde in een ruststand van 18-22 voor het militairen team.

De rust heeft de Lions goed gedaan want ze begonnen als een trein aan de tweede helft. Zelfs zo goed dat ze op een voorsprong kwamen van 26-22. Dit was tegen de verwachting in en dus een fijn gevoel. Hierna bedacht coach Bas voor de militaire dames een nieuwe tactiek. Hier hadden de dames van de Green Lions wel moeite mee waardoor de voorsprong over ging naar een achterstand. Dit bleef de rest van de wedstrijd staan. De wedstrijd eindigde in een stand van 30-52 voor het nationaal militaire dames team uit Den Helder.

Ondanks het verlies hebben de dames van Green Lions het goed gedaan en toch wat spanning in de wedstrijd kunnen brengen, wat ook leuk was voor het publiek op een volle tribune. Het was een leuke en leerzame ervaring voor de Lions.