Nuttige oefenwedstrijden voor HMHC in Heerhugowaard

Liefst drie hockeyteams van HMHC speelden afgelopen zondag in Heerhugowaard een oefenwedstrijd: Dames, Dames onder 25 en Heren. Achteraf was er ook voor een vierde team ruimte, dus de volgende keer kunnen ook de veteranen mee op pad. Het waren nuttige wedstrijden, waarbij twee van de drie gespeeld werden op een waterveld. Omdat HMHC alleen zandvelden heeft is dat zowel lastig als natuurlijk erg nuttig. En dat je met drie teams op pad bent, nu een keer aan de andere kant van de Afsluitdijk speelt en elkaar kunt aanmoedigen maakt het natuurlijk extra leuk.

HMHC dames komt net tekort

Na een korte bespreking en warming up konden de Dames van HMHC het veld betreden. Ze speelden op een waterveld wat betekende dat ze even moesten omschakelen, maar ondanks dat wisten ze wat ze te doen stond.

Na het fluitsignaal werd er dan ook gelijk druk gezet, echter stond het nog niet helemaal goed waardoor er ballen door het midden werden gespeeld en de Dames achter de feiten aan bleven lopen. Na een korte peptalk van coach Claire Bloem waren ze klaar om aan het tweede kwart te beginnen. Echter bleven ze hangen in het spel van het eerste kwart en kwamen aanvallend weinig aan de bal. Enkele keren werden er mooie combinaties opgezet, echter bleven doelpunten uit. Met een 0-0 stand gingen ze dan ook de rust in.

In de rust werden de aandachtspunten besproken en werden ze flink opgepept. Zo begonnen ze de wedstrijd weer met volle druk. De eerste paar minuten gingen goed, maar er vielen geen doelpunten en het spel zakte weer wat in elkaar.

Er werden toch nog een paar goede aanvallen opgezet die bijna leidden tot doelpunten, maar helaas gingen deze er niet in. Heerhugowaard wist in het laatste kwart nog wel twee doelpunten te maken en ging er met de winst vandoor.

Na de wedstrijd was er alle tijd om bijeen te komen de wedstrijd te bespreken. Het was een leerzame wedstrijd en deze week kan er getraind worden op de verbeterpunten. Zondag spelen de Dames de eerste competitie wedstrijddag tegen Dash. Ze zijn natuurlijk gebrand om dit seizoen goed te beginnen en gaan uiteraard voor de winst!