Voetbal

Nog van alles op het spel bij Zeerobben – Workum

Het kampioenschap is beslist (FC Burgum) en de eerste degradant is bekend (SC Joure), maar voor het overige kan er zaterdag nog van alles gebeuren op de laatste speeldag in de zaterdagse tweede klasse K. Het is dus goed dat alle wedstrijden gelijktijdig (15:00 uur) gespeeld worden en er zal, afhankelijk van de standen op andere velden, veel op beeldschermen gekeken worden naar tussenstanden elders.

Strikt genomen geldt dat niet voor Zeerobben en Workum die elkaar treffen op het Oostersportpark. Zij moeten beide gewoon niet rekenen en vol voor de winst gaan, willen ze bereiken wat ze in theorie nog kunnen bereiken en ontlopen waar ze mogelijk in kunnen belanden. Niet op anderen letten, zelf gewoon winnen dus. Eigenlijk het mooiste uitgangspunt voor een boeiende voetbalwedstrijd.

Hoe het precies zit voor wat Zeerobben betreft? Bij eigen winst tegen Workum, enig puntverlies van Wolvega bij GAVC en verlies van SWZ bij Burgum wordt Zeerobben hoe dan ook vierde en plaatst het zich via zo’n bijzonder scenario alsnog voor de nacompetitie om promotie. Een kansrijk scenario? Zeker niet onmogelijk, maar zelf winnen is het enige waar je invloed op hebt, dus…
In geval van een gelijkspel eindigt Zeerobben zonder prijs in de grijze middenmoot. Voor Workum zou een gelijkspel nog kunnen betekenen dat ze ontsnappen aan rechtstreekse degradatie en zich mogelijk via de nacompetitie nog kunnen handhaven. Dan moet concurrent Hardegarijp overigens wel maximaal gelijkspelen tegen SC Joure. Workum heeft eigenlijk verlies van Hardegarijp nodig om sowieso aan rechtstreeks degradatie te ontsnappen.

Maar wat als Workum op het Oostersportpark kan winnen? Zelf zijn ze dan ontsnapt en mogelijk brengen ze Zeerobben dan nog in de problemen. Balk zou dan met dikke cijfers moeten winnen bij Stiens. Dat lijkt misschien minder waarschijnlijk dan het is, want Stiens is reeds geplaatst voor de nacompetitie om promotie, dus wat doet dat met hun motivatie? Balk kennende, zullen ze altijd tot het gaatje gaan. En terecht natuurlijk.
Ook GAVC moet winnen van Wolvega om Zeerobben bij verlies te passeren op de ranglijst. De nummers 9, 10 en 11 moeten via de nacompetitie handhaving afdwingen. En dat is voorwaar geen prettig vooruitzicht.

Kortom, allemaal als, dan, misschien, waarschijnlijk en onwaarschijnlijk. De bal is rond, het kan echt nog alle kanten op en buiten het feit dat Zeerobben-Workum een pikante wedstrijd is vanwege het verleden aldaar van keeper Theo Nota en de toekomst aldaar van oud-trainer Inne Schotanus, is het vooral een wedstrijd die op voorhand zeer de moeite waard wordt om erbij te zijn vanwege de sportieve belangen.

Stand en programma:
1. FC Burgum 23-55
2. SC Stiens 23-42
3. Leovardia 23-41
4. SWZ 23-36
5. VVI 24-35
6. FC Wolvega 23-34 (doelsaldo +3)
7. Zeerobben 23-34 (-1)
8. GAVC 23-31 (-1)
9. Balk 23-31 (-6)
10. Frisia 23-25
11. Workum 23-20 (-14)
12. Hardegarijp 23-20 (-20)
13. SC Joure 23-9

Zeerobben – Workum
FC Burgum – SWZ
SC Stiens – Balk
GAVC – FC Wolvega
Frisia – Leovardia
Hardegarijp-SC Joure

|Doorsturen

BuienradarAgenda