Voetbal

Nieuw bij fc Harlingen: meisjestraining

De tijd dat voetbal alleen voor jongens is, is allang voorbij. Het meisjes en vrouwen voetbal staan inmiddels op de kaart en steeds meer verenigingen omarmen het vrouwenvoetbal waardoor het ledenaantal onder vrouwen blijft groeien.

Meidenvoetbal is een van de snelst groeiende takken van sport, maar in vergelijking met het jongensvoetbal is het een stuk kleiner. Bij veel verenigingen kun je als meisje alleen maar voetballen bij een jongensteam (gemengd). Op jongere leeftijd (t/m 12 jaar) is dit goed mogelijk maar daarna worden de fysieke en sociaal-emotionele verschillen te groot. Daarom maken meiden rond die leeftijd de overstap naar een meidenteam. Maar hoe leuk is het als je direct vanaf de start al een keer in de week speciale meisjestraining krijgt?

Bij fc Harlingen gebeurt dit nu en trainen alle meisjes van 5 tot en met 12 jaar elke maandag gezamenlijk van 18.00-19.00 uur. Vorige week was de eerste (pilot)training en dit is bij zowel de trainsters Ingrid Hoekstra, Ashley Nauta en Julia IJdema als bij de deelnemende meisjes zeer goed bevallen. Ieder meisje krijgt op haar leeftijd en niveau de aandacht die zij verdient zodat zij zich persoonlijk kan ontwikkelen in het voetballen.

Lijkt het je leuk om met andere meisjes een balletje te trappen? Trek je voetbalschoenen aan, kom maandagavond om 18.00 uur langs en probeer het gratis en vrijblijvend uit. Neem gerust je vriendin(nen) mee want voetballen is leuk voor iedereen, voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven. Met andere woorden: voetbal is om van te houden.

Ook voor vragen en/of verdere informatie kun je elke maandagavond vanaf 18.00 uur terecht bij de trainsters. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda