Voetbal

Niels IJben nieuwe trainer van Zeerobben o19-1

Niels IJben (23) uit Heerenveen wordt in het seizoen 2018-2019 de trainer/coach van Zeerobben o19-1, uitkomend in de Hoofdklasse o19.

De felicitaties van jeugdvoorzitter Lieuwe Wesselius voor de nieuwe jeugdtrainer van Zeerobben JO19-1 Niels IJben. (Foto: Frans Bode)

Toen trainer/coach Ane Schaap aangaf weer terug te komen naar Zeerobben om te gaan voor zijn eigen voetbalcarrière en dus op zaterdag zal spelen, was dit het moment voor de Jeugdcommissie om op zoek te gaan naar een waardige vervanger. Intern kon Zeerobben dit niet oplossen, omdat er niemand beschikbaar was die en kon trainen en op zaterdag aanwezig kon zijn om te coachen.

Voor het talentvolle team zocht Zeerobben iemand met ervaring op o19-niveau (of hoger), met een TC 2 en goede communicatieve vaardigheden die wil samenwerken. Dan vraag je nogal wat, maar uiteindelijk is men uitgekomen bij Niels uit Heerenveen.

 

Hij heeft zelf gespeeld bij de vv Oudehaske maar is al op jonge leeftijd training gaan geven. Zijn trainerscarrière heeft hij zorgvuldig opgebouwd door het volgen van cursussen als pupillentrainer, juniorentrainer, TC 3 en TC 2. In de toekomst wil hij daar graag een TC 1 diploma aan toevoegen, ook vanwege senioren-ambities.

Ook in de opbouw in teams die aan hem waren toevertrouwd, zit een duidelijke lijn. Na twee jaren bij de junioren van Oudehaske, trainde en coachte Niels SC Joure o13-1, o17-1 en gedurende het lopende seizoen SC Joure o19-1.

 

Niels heeft heel veel zin in de nieuwe uitdaging en ziet voor hemzelf een goede rol weggelegd in het doorontwikkelen van de talenten uit de Zeerobben-kweekvijver. Hij kent het team natuurlijk uit de competitie en ziet veel mogelijkheden in de begeleiding naar de senioren toe. Zeerobben heeft de trainers van de selectieteams (jongens) nu rond, bij de meisjes zijn nog een paar goede trainers/trainsters nodig.

|Doorsturen