Sport

Nederlands Jeugd en Junioren Kampioenschap zwemmen

Op de tweede dag van het Nederlands Jeugd en Junioren Kampioenschap in Eindhoven heeft de 15 jarige Silke Huisman uit Arum op imponerende wijze de 50m vrije slag op haar naam gezet. Met 26,13 verpulverde Huisman haar persoonlijke record (26,52). Deze tijd was andermaal goed voor een limiet voor de EYOF en de tijd was zelfs onder de EJK limiettijd, ware het niet dat die kwalificatietermijn voor dat toernooi voor 17 jarigen al is gesloten.

 

Silke Huisman.

Eerder op de dag had Huisman al laten zien in uitstekende vorm te verkeren door op de 50m schoolslag met 34,37 al 0,7 van haar persoonlijk record af te snoepen. Vanuit een langzamere serie leverde dit uiteindelijk een zesde klassering op.

 

Op de derde dag Silke Huisman wederom een medaille gepakt bij de jeugd. Met 5.04,84 kwam Huisman 2 seconden tekort voor een EYOF-limiet. De tijd was echter wel goed voor een nieuw regio record voor 15 jarigen en de bronzen medaille.

Op de 100m schoolslag restte Huisman de vierde plaats. In een zorgvuldig opgebouwde race kwam Huisman vanaf een 8e plaats nog sterk opzetten, maar de eindsprint kwam te laat om nog om de medailles mee te doen.

De 200m vrije slag viel voor Huisman met 2.10,32 en een 6e klassering wat tegen.

 

Op de vierde en laatste dag heeft Silke Huisman wederom een limiet voor de EYOF gezwommen. Ditmaal op de 200m wisselslag. In een spannende en goed opgebouwde race wist Huisman met een scherpe tijd van 2.21,68 de limiet van 2.22,53 ruim te doorbreken. De race was goed voor de Nederlandse titel bij de jeugd.

Na alle euforie moest Huisman een kleine 40 minuten later alweer aan de bak op de 100m vrije slag. Met 58,19 en een vijfde klassering zat er voor dat moment even niet meer in.

Huisman’s coach Henri Koek, kon daar wel mee leven. “Als je zo boven jezelf uit stijgt is het fysiek en mentaal een uitdaging om er zo snel weer te staan. Een dergelijke omschakeling kun je alleen maar oefenen door het mee te maken. Dat is nu even mislukt, maar ook dat moet je leren” aldus Koek die verder tevreden terug kon kijken op het slotdag van het toernooi. 

|Doorsturen