Sport

Najaars-regiowedstrijd

Op 14 september is de najaars-regiowedstrijd gevist, georganiseerd door de gezamenlijke besturen van HSV de Voorn te Harlingen, HSV Ons Genoegen te Makkum, HSV De Bears te Balk en HSV de Deinende Dobber te St. Annaparochie. Nieuwe deelnemende vereniging was VSV het Baarsje te Harlingen. De vislocatie was de Workumer Trekvaart. De organiserende vereniging was deze keer HSV de Deinende Dobber uit St. Annaparochie. Er deden 31 vissers mee aan de wedstrijd en er werd gevist van 9.00-13.00 uur. Er werd in vier vakken gevist tussen Tjerkwerd en Parrega en tussen Parrega en Workum.

 

Tussen 7.00 en 7.30 uur werden de visstekken verloot in dorpshuis de Gearhing te Parrega. Na het openingswoord van Frans Temme vertrok iedereen naar de waterkant en kon worden begonnen met het opbouwen van de stek. Om 9.00 uur klonk het beginsignaal.

Het was warm en zonnig weer. De beste vakken waren de vakken tussen Parrega en Bolsward. In de richting van Workum werd veel minder gevangen. De kop- en eindstekken waren favoriet, hier werd de meeste vis gevangen. Na vier uur gevist te hebben ging om 13.00 uur het eindsignaal en werd na de weging de prijsuitreiking gehouden in  dorpshuis de Gearhing, waar voor iedereen een snack klaar stond. Hierna ging spreker van dienst Frans Temme over tot de prijsuitreiking en kregen de prijswinnaars een vleespakket mee naar huis. Na afloop werd een groepsfoto van de prijswinnaars gemaakt. De uitslag was als volgt:

 

Vak A:

1) Hielke Soeten, HSV de Bears, 9.949 gram

2) Freerk van Duinen, HSV Ons Genoegen, 9.131 gram

3) Rienk Groothoff, HSV de Deinende Dobber, 3.266 gram

 

Vak B:

1) Adriaan de Boer, HSV de Voorn, 7.125 gram

2) Ko Jacobs, HSV de Bears, 4.077 gram

3) Adrie de Boer, HSV de Voorn, 2.412 gram

 

Vak C:

1) IJsbrand Brandsma, HSV de Voorn, 7.650 gram

2) Frans Temme, HSV de Deinende Dobber, 7.072 gram

3) IJsbrand Kiela, HSV de Bears, 4.028 gram

 

Vak D:

1) Rob den Boer, HSV de Deinende Dobber, 1.746 gram

2) Nick Roskam, HSV de Deinende Dobber, 1.706 gram

3) Klaas Bakker, HSV Ons Genoegen, 1.628 gram

 

Na afloop werd de kampioen van de regiowedstrijden van 2019 bekend gemaakt. De eer was voor Freerk van Duinen van HSV Ons Genoegen.  

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda