Sport

Na blessureleed weer op survivalniveau

De zeventiende editie van het survivalweekend in de Knipe was weer een hele bijzondere. In vier dagen tijd kwamen er 4500 atleten aan de start. Schoolklassen, recreatieve sporters op diverse afstanden, koppelruns en op zondag als klapstuk het open NK lange afstand (20 km) voor de wedstrijdatleten. Op donderdag had de organisatie nog een hele klus gehad de deelnemers van het parkoers te halen toen een heftig onweer zich aandiende. 

 

Teatse Tichelaar kampte al sinds oktober 2017 met een knieblessure. Uiteindelijk kwam hij in januari terecht bij een sportfysio in Leeuwarden die hem aardig van het probleem afhielp. Toch duurde het nog tot maart voor hij de hardloopschema’s weer kon oppakken. In die periode had hij aardig wat tempo ingeleverd. Dat heb je op die leeftijd. De runs in Kootstertille (te laag tempo) en het NK korte afstand in Zeist (uitgestapt) waren geen succes. Vorige week in Dronten was daar de wederopstanding met een prima race in zeer warme omstandigheden en een verdiende eerste plaats bij de H50+.

 

Eerste plaats koppels

In de Knipe besloot hij geen NK lange afstand te lopen om de knie niet opnieuw te overbelasten. Dus liep hij op zaterdag met survival collega Gerald Zandbergen uit Vollenhove de koppelrun over 7 km met 33 hindernissen. De heren hadden er zin en pakten vanaf het begin gelijk de koppositie om die niet meer af te staan. De heren raffelden het parkoers af in 1 uur en 5 minuten.

 

Harlingers actief op 7 km

Op zondag loopt Teatse de laatste jaren nog een keer met een groepje sporters die op woensdagavond bij hem in de Willemshavenloods een fitnesstraining volgen. Deze keer deden er drie mee, maar ook zoon Tiemen was weer eens van de partij. Annalies Bouma, Jelle de Wit en Johan van Ruiten gingen de uitdaging aan over hetzelfde parkoers wat Teatse op zaterdag al had afgelegd. Doel: zover mogelijk komen met behoud van startpolsband. En dat ging heel erg goed. Met heel weinig survivalklim ervaring beten ze zich vast in de soms pittige hindernissen. Uiteindelijk moesten zowel Annalies als Jelle hun bandje inleveren. Maar ook daarna bleven ze zoveel mogelijk hindernissen meepakken waarbij Teatse zich meerdere keren verbaasde over zoveel inzet. De finish werd gehaald. Tiemen (zonder training) en Johan slaagden erin met bandje te finishen. Echt een hele goede prestatie. Iedereen had zich van zijn beste kant laten zien. Wil je een samenvatting zien van hun avontuur, zoek dan op You Tube onder Survivalrun de Knipe 2018 (gemaakt door Wietse de Wit). Teatse loopt op 17 juni de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in Harreveld. Meer dan een tweede plaats in het algemeen klassement 50+ zit er niet meer in (vorig jaar was hij nog de winnaar). 

|Doorsturen