Voetbal

Morgen start Waddenrobkes competitie

De afgelopen drie weken is er op het Oostersportpark alweer volop getraind door de Waddenrobkes. De jongste groep (ook wel mini’s genoemd) traint elke woensdagmiddag op het hoofdveld bij Zeerobben om 17.00 uur. Net als de reguliere competitie van de KNVB begint voor deze groep 4-, 5- en 6-jarigen de competitie ook morgen weer. Deze interne competitie is elk seizoen weer één van de hoogtepunten op de zaterdagmorgen bij Zeerobben.

 

Zij leveren dan ook een belangrijke bijdrage aan de uitdrukking binnen de voetballerij: “zaterdag is de mooiste dag van de week”. Deze landencompetitie gaat over ongeveer tien speelrondes met aan het eind van de najaarscompetitie (begin december) de huldiging en als het speelschema het toelaat, meelopen in de line-up bij Zeerobben 1. Elke zaterdag worden er ook penalty’s genomen. De winnaar mag uiteindelijk meedoen aan de Tinus Booij Penalty Bokaal die tijdens de familiedagen van de club georganiseerd wordt. 

 

Ook dit jaar kan Zeerobben weer een beroep doen op veel bondscoaches die de kinderen middels een soort van circuittraining op speelse manier de basistechnieken van het voetballen proberen bij te brengen. Mooi om te zien dat er ook dit jaar weer veel jonge jeugdspelers zijn die meehelpen bij de training. Dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan en is niet altijd makkelijk maar zowel de kinderen als de jeugdtrainers leren er veel van. Mooi om te zien dat “de jeugd de jeugd traint” onder toezicht van de meer ervaren bondscoaches.

 

Welke landen er morgen allemaal aan de start gaan verschijnen blijft nog een verrassing. Zeker is wel dat de competitie wordt gestart met acht landen, bijna dertig spelers en acht bondscoaches. De landen spelen in een onderlinge competitie iedere zaterdag drie wedstrijden tegen elkaar met een veldbezetting van 3 tegen 3 of 4 tegen 4. Iedere speeldag begint altijd met muziek en de bekende vlaggenparade. Aan het einde van de ochtend nemen alle kinderen twee penalty’s op het grote goal. Nieuwe leden/spelers kunnen op ieder moment instromen waardoor er in de loop van het seizoen waarschijnlijk weer zullen uitkomen op ongeveer twaalf landen. De organisatie rekent op ieders steun zaterdag en hoopt weer zoveel mogelijk familie en vrienden te begroeten die de Waddenrobkes op de eerste speeldag aan zullen moedigen.

 

 

 

|Doorsturen