Sport

Mooie zondag voor HMHC Dames met 3 punten

Zondag 22 mei mochten de meiden van HMHC Dames in het zonnige Harlingen een wedstrijd tegen Coevorden spelen. Harlingen begon goed aan de wedstrijd in het eerste kwart, er werd goed druk gezet en er waren veel mooie kansen. Hoewel het voor het goal van Coevorden een chaos was, wist Jente Bijlsma de bal in het goal te werken.

In het tweede kwart kreeg Harlingen veel strafcorners mee, waarin Jill Burkels met een mooi schot de 2-0 wist te maken. De Harlinger meiden werden goed neergezet door de achterhoede. Hierdoor ontstond goede druk waardoor Harlingen veel in de cirkel van Coevorden was te vinden. De 3-0 viel dan ook snel, door een harde klap van Jente Bijlsma ging de bal in het net.

Na een paar mooie acties via de achterlijn, kreeg Harlingen nog een aantal strafcorners mee. De harde klap van Joyce Heida, zorgde ervoor dat Nynke Bijlsma een mooie tip-in maakte. Helaas belandde de bal op de voet van Coevorden, waardoor Harlingen wel een strafbal kreeg. Deze werd dan ook de 4-0 door Nynke Bijlsma.

In de rust kregen de meiden een enthousiaste toespraak van coach Jurrit de Vries, die de Harlinger meiden aanstuurde om nog een paar goals te maken. En dat deden ze. Weer een strafcorner voor Harlingen die voor een goal zorgde en weer een goal van de zusjes Bijlsma. Een harde flats van Nynke op Jente, die de bal het goal in tipte, 5-0.

Hoewel het derde kwart een beetje rommelig was, wist Inge Adema na een actie een mooi goal op de backhand te maken, 6-0. In het vierde kwart werkte de hitte niet mee, er waren vermoeide dames aan beide kanten. Na nog vele doel pogingen, was het Hannah Touwslager die vlak voor het eindsignaal nog een goal wist te scoren.

Niet alleen de spitsen en middenvelders lieten goed spel zien, maar ook de verdediging. Zij wisten de bal namelijk uit eigen cirkel te houden en creëerden vele mooie aanvallen. Zo kon het middenveld makkelijk aangespeeld worden met een goede harde flats. Wanneer Coevorden probeerde in de cirkel te komen, stond keepster Sterre Brouwer al klaar om de bal weg te schoppen zodat er geen goal meer gemaakt kon worden. Sterre had deze zondagmiddag iets minder te doen, maar hielp uiteraard door goed te coachen vanuit haar goal. Dit hielp met deze overwinning tijdens dit warme weer. Werd er een lange bal langs de zijlijn gespeeld, dan onderschepte Tineke Pars en Merle Jorritsma de bal wel. Denise Tilstra had ook een paar kansen om te scoren. Tijdens de strafcorner probeerde ze de bal te slepen, maar helaas hield de keeper ze tegen. Mede-coach Daniël Schaaf coachte ze achter het hek op een bankje. Hij vierde de overwinning tijdens de wedstrijd al.

Aanstaande zondag spelen de dames uit tegen Hardenberg, nemen ze dan weer drie punten mee naar Harlingen?

|Doorsturen

BuienradarAgenda