Sport

Mooie successen voor ZV De Vikings op Friese Kampioenschappen

Afgelopen weekend, zaterdag 21 januari en zondag 22 januari, waren na een aantal jaren van afwezigheid de Friese zwemkampioenschappen in het zwembad te Heerenveen. 

De ‘jongste’ dames zwommen een prima Fries kampioenschap.

Er werden dit weekend alleen afstanden van 50 en 100 meter gezwommen in het 25 meter-bad van Heerenveen. De jongste zwemmers, Silke, Tycho, Kyara, Melissa, Elske en Lycke, zwommen een prima weekend met diverse persoonlijke records. Kyara werd derde op de 100 meter vlinderslag. Er werd met beleving gezwommen. Op sommige afstanden gingen er seconden van de beste tijd af! 

De oudere zwemmers, Jannoula, Amber, Tinco, Jetze, Wytse, Sven en Hessel, waren net als de jongere zwemmers prima op dreef. Jannoula en Jetze mochten een aantal malen het podium op. Jannoula haalde twee keer een tweede plaats en Jetze behaalde vier een tweede plaats. Wytse werd zes keer Fries kampioen en Sven werd maar liefst negen keer Fries kampioen. Een fantastische prestatie. Hier werden ook mooie tijden gezwommen met goede persoonlijke records.

De estafette (gemengde wisselslag) leverde voor Wytse, Jannoula, Jetze en Amber nog een prima derde plaats op. Er kan op een succesvol zwemweekend teruggekeken worden. 

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda