Sport

Mooie serie medailles voor turnsters V&K-Stenen Man

Tegen het einde van het turnseizoen zijn altijd de kampioenswedstrijden voor het turnen dames. Veel turnsters van V&K-Stenen Man hadden zich in de competitie van dit jaar geplaatst voor deze finales. Het resultaat van de turnsters van V&K-Stenen Man mag er dan ook zijn wezen: goud, zilver en brons werden binnengesleept.

Tijdens de groep-springwedstrijd op 21 mei gingen Mara, Fayen, Lola, Ella en Kelsey (turn groep 1) en Esmee, Maylin en Ninthe (turn groep 2) met een verdiende bronzen plak naar huis. Anna Lutske, Nine en Diena (turn groep 2) belanden in hun categorie op de tweede plek en kregen daarvoor een mooie zilveren plak. Nadia, Emily en Melissa-Turn (ook groep 2) behaalden het hoogste resultaat op het toestel pegasus de op een na hoogste score op trampoline en tumbling. Daardoor werden ze in het totaal toch eerste en wonnen daarmee goud.

 

Op zaterdag 12 juni was voor een aantal turnsters het Fries kampioenschap. Nynke mocht na de wedstrijd plaatsnemen op het podium met een mooie tweede plek. Sharon en Bo behaalden beide een negende plaats en Meike eindigde op plek elf. Ook deze wedstrijd was de competitie sterk maar werden door de turnsters van V&K-Stenen Man goede oefeningen neergezet.

 

In Buitenpost waren op 18 juni de toestelfinales (FK) voor de turnsters. Die zich hiervoor geplaatst hadden. Per toestel werd er tijdens de wedstrijd geturnd om de hoogste score. De volgende resultaten werden behaald: Op sprong werd Bo derde, Nynke zevende en Meike twaalfde; Op het toestel vloer werd Lisa zesde, Nynke achtste en Meike twaalfde; Het toestel brug eindigde met: Marije zevende, Nynke twaalfde en Sharon een mooie vijfde plek; Nynke en Bo behaalden allebei op balk een gouden plak en Sharon en Meike werden respectievelijk achtste en vijfde op dit toestel.

Al met al een prachtige afsluiting van een mooi turnseizoen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda