Sport

Mont Ventoux voor Join4Energy

De leden van WCT Ouwe Seun fietsen niet alleen wedstrijden en toertochten, maar er zijn ook leden die zich fietsend inzetten voor het goede doel. Afgelopen week zijn Eric en Sieta van der Meulen samen met Team Switte4Energy afgereisd naar Zuid Frankrijk om daar deel te nemen aan de Challenge Mont Ventoux. Deze challenge wordt georganiseerd door de stichting Join4Energy, een stichting die zich inzet voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte. 

Sieta en Eric van der Meulen.

Een ziekte die voornamelijk bij kinderen voorkomt. Hun batterij is half leeg, laadt niet op en loopt snel leeg. 70% van hen wordt niet volwassen. Het is inmiddels de vierde keer dat Eric en Sieta zich inzetten voor Join4Energy zodat er ooit een medicijn voor zal komen. Samen met circa honderd andere wielrenners, mountainbikers, wandelaars, hardlopers en steppers hebben ze daarvoor afgelopen zaterdag de Mont Ventoux, ook wel de Reus van de Provence beklommen. Niet de minst makkelijke beklimming, eerst circa vijf kilometer door de wijnranken met een stijgingspercentage van circa 5%. Daarna gaat de klim (circa tien kilometer) verder door het bos met een stijgingspercentage van circa 10 á 11% en als je het bos uitkomt belandt je in een soort van maanlandschap. Je kunt bij goed weer de top zien liggen maar is echt nog 6 kilometer fietsen. Dit stuk begint redelijk maar al snel beland je weer in stijgingspercentages van circa 10%. Ze hebben op de klim samen met alle andere deelnemers hun ‘energie’ gegeven voor de kinderen die dat juist niet hebben.

Mede dankzij de inzet van Eric en Sieta is er in totaal ruim € 200.000,= bij elkaar gebracht. Dit bedrag komt volledig ten goede aan het onderzoek naar een medicijn.

Volgend jaar wordt de tiende editie van dit evenement georganiseerd, het is nodig. Wil ook jij je inzetten voor dit doel? Kijk dan eens op www.join4energy.nl.

|Doorsturen