Sport

Minioren SG FZC’54/De Vikings presteren goed op Regio Finales

Afgelopen weekend mocht SG FZC’54/De Vikings met twaalf zwemmers in Heerenveen strijden om wie er de beste minior van het noorden (Fryslân, Groningen en Drenthe) is. Met 47 starts en meerdere medaillekandidaten een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar.

 

Op zaterdag waren de medailles voor Marre van der Wal die naar het zilver zwom op de 100 meter schoolslag en goud wist te winnen op de 100 meter vrije slag. Jelte de Boer zwom op de 400 meter vrije slag keurig naar het brons. Wytse Broekstra kwam uit op de 100 meter rugslag, 50 meter vlinderslag en op de 100 meter vrije slag en behaalde op alle afstanden het goud. Sven Koornstra kwam uit op de 100 meter schoolslag en op de 100 meter vrije slag en behaalde op beide afstanden het brons.

Op zondag gingen de jongens en meiden door met waar ze goed in waren. Zo won Marre van der Wal het goud op zowel de 100 wisselslag als de 50 meter vlinderslag en nog een zilveren medaille op de 100 meter rugslag. Sven Koornstra won op de 100 meter wissel ook een bronzen medaille. Wytse Broekstra kwam deze dag nog uit op de 100 meter schoolslag en de 200 meter en behaalde op beide afstanden het goud. Ook Jannoula Jaspers wist op deze dag verrassend het brons te behalen op de 100 meter schoolslag. Jelte de Boer kwam nog uit op de 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag en behaalde ook hier op beide afstanden het brons.

Het toernooi werd afgesloten door een 4x50 meter wisselslag estafette met de oudste minioren, hier moesten Wytse Broekstra, Jannoula Jaspers, Jelte de Boer en Vienna Maura Delea nog vol in de strijd met de overige clubs en wisten hierin naar het brons te zwemmen.

De overige zwemmers behaalden dit weekend ook mooie resultaten o.a: Fenne Balt werd 19e met een pr van 6 sec op de 100 meter schoolslag, Milan Derks werd 9e met een pr van 6 sec op de 100 meter schoolslag, Vienna Maura Delea werd 15e met een pr van 9 sec op de 200 meter wisselslag, Indy Nes werd 16e met een pr van 10 sec op de 100 meter rugslag, Ilya Postma werd 32e met een pr van 2 sec op de 100 meter vrije slag, Elianne Sijpkes werd 14e met een pr van 10 sec op de 100 meter rugslag en Tijn Bijma had geen geluk dit weekend zowel op de 100 meter schoolslag als de 100 meter rugslag kreeg hij een dis.

Over het hele weekend hebben de zwemmers acht keer goud, twee keer zilver en acht keer brons behaald en zijn ze tweede geworden in het medailleklassement van alle deelnemende verenigingen.

Bent u benieuwd naar de uitslag en foto’s kijk dan op FZC54.nl of zvdevikings.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda