Sport

Meisjes E6-1 wint met grote getallen

Afgelopen zaterdag reisde het eerste meisjeshockeyteam (ME6-1) van de zestallen (8 en 9 jarigen) af naar Heerenveen. Na een zonnige en warme week was het echt omschakelen. De wedstrijd werd namelijk gespeeld in de stromende regen. 

De thuiswedstrijd enkele weken geleden werd met grote cijfers gewonnen, dus de coaches hebben het hele team omgegooid en vrijwel iedereen op een andere positie laten spelen. Dat werkte heel verhelderend voor iedereen en was leerzaam. Daarnaast werd zonder wisselspeelsters gespeeld, omdat ME8-1 een speelster tekort kwam. Nena is daar uitstekend ingevallen. Helaas moet ME6-1 Luna al enige tijd missen door een blessure.

Met Eline en Emma in de aanval, Tess in het midden, Jildau en Bente in de verdediging en Matilde in het goal werd uiteindelijk ruimschoots gewonnen. Het krachtsverschil bleek zo groot dat alle maatregelen qua spelregels getroffen werden om de uiteindelijke uitslag niet te groot te laten worden, zodat de wedstrijd voor iedereen leuk zou blijven. Complimenten dus voor het team. Het grootste deel van dit team speelt al langere tijd met elkaar. De meiden zijn ondertussen op elkaar ingespeeld en hebben veel plezier met elkaar. Ze zijn dus ook echt een team.

 

Nog één wedstrijd en daarna nog een afsluitend toernooi met alle meiden hockeyzestallen van Friesland en dan zit dit seizoen er alweer op. Komend jaar zullen alle meiden de stap maken naar de achttallen. Ook daar zullen deze meiden ongetwijfeld weer hoge ogen gooien en meespelen voor de prijzen.

 

|Doorsturen