Meisjes D2 pakt voor het eerst 3 punten en hoe

Afgelopen zaterdag moesten de meiden van D2 om 11 uur verzamelen op de club. Jammer genoeg was Gijs Mullers ziek, dus waren zij niet helemaal compleet. In de kleedkamer kregen zij een positieve peptalk van coach Sieb Brouwer. De meiden van D2 kennen elkaar nu een tijdje, en het is een leuk en gezellig team met veel goede inzet.

De afgelopen wedstrijden zat winst er steeds net niet in, maar dat mag de pret niet drukken. Dus na een goede warming up, van ook de andere, inmiddels aangeschoven, coaches Barry Bergsma en Sierk-Jan Dijkstra kon de wedstrijd om 11.45 uur tegen Roden beginnen. De meiden wisten al vrij snel de bal op de goede helft van het veld te krijgen en binnen tien minuten wist Riemke Dijkstra de bal mooi in het doel van Roden te schieten, 1-0. Zij lag er lange tijd uit wegens een blessure samen met Lise van Dijk, maar de beide meiden stonden geweldig te spelen. Net als alle andere meiden Lieke de Boer, Sophia de Groot, Layla Sibma en Mette Visser, als duiveltjes uit doosjes. De spirit zat er goed in. Al snel kwam de bal weer in de cirkel van Roden en daar wist Annemarijn Hilarides wel raad mee, zij scoorde een prachtige 2-0. Toen was er een shoot in de cirkel van Roden, waardoor de meiden een strafcorner mochten nemen en die werd op een haar na gemist. In de 28ste minuut kwam dan de 3-0 door middel van een harde bal van Riemke Dijkstra, zij is weer terug van weggeweest. Niet lang daarna was het rust. Met wat drinken, eten en bemoedigende woorden van de coaches gingen de meiden weer vrolijk het veld op.

In de tweede helft is Harlingen er weer direct bij. Er kwam een prachtige voorzet, en daar wist Leah Bergsma een prachtige 4-0 te scoren. Alle meiden werkten hard en er was mooi samenspel. De verdediging Feah Migullas, Samira Stellingwerf, Lauryn Terpstra en Luna Brouwer, hadden er hele mooie verdedigende acties bij zitten, zodat het Roden niet lukte om te scoren. Als zij dan al op het doel schoten, waar topkeepster Sanne Bouma met de scepter (stick) zwaaide, hield zij de ballen mooi uit het doel weg. Na ongeveer twintig minuten in de tweede helft, wist Annemarijn Hilarides wederom te scoren, 5-0. Het enthousiaste publiek klapte hard voor alle meiden, want wat stonden zij mooi te spelen. Ze bouwden het spel steeds mooi op en wisten elkaar goed te vinden. Dan in de laatste minuten had Harlingen een strafcorner tegen. Maar de koelbloedige Sanne gaf iedereen nog wat laatste aanwijzingen. En er werd tot drie keer toe flink op het doel geschoten, maar Sanne wist ze er elke keer weer uit te houden. En dan na twee keer 35 minuten klonk het eindsignaal. Met een prachtige eindstand van 5-0 kregen de meiden van het publiek een hard applaus. Knap gedaan meiden D2.