Sport

Team van de week

Meisjes C2 strijdend naar overwinning

Nu ze een paar weken onderweg zijn lijkt dit nieuw samengestelde team zijn draai te hebben gevonden. De meiden van C2 voelen elkaar steeds beter aan en vormen meer en meer een team. Dat uitte zich ook afgelopen zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen GHBS.

 

Al vanaf het begin van deze wedstrijd zaten ze er lekker in en was de bal van Harlingen. Dit werd meteen in de vijfde minuut beloond toen Lotte de bal aangaf en Ro hem er netjes inlegde, 1-0. GHBS ging echter de uitdaging aan, nam de bal mee naar voren en deed een poging voor 1-1 maar daarvoor was keepster Eeke hen te slim af. Ze speelde de bal naar Roos welke hem met een keurige lage bal overspeelde naar Lotte, die door de snelheid over haar eigen benen struikelde, en hem helaas moest laten gaan. In het tweede kwart van de eerste helft wist Nienke de aanval van GHBS abrupt te stoppen en nam de bal over naar de zijkant waar helaas niemand stond en waar GHBS de bal in dank weer van haar overnam. Harlingen neigde net even iets te veel in het midden te spelen maar Puck wist daar verandering in te brengen door de bal naar de zijkant te spelen waar Annely hem, ondanks de twee toesnellende spitsen van GHBS, aannam en doorspeelde naar Roos. Helaas eindigde hier het spel, omdat de rest nog in het middenveld stond.

Hierover werd onder andere kort geëvalueerd tijdens de rust en met de complimenten van hun coach op zak gingen ze het veld weer op. Met drie wissels was er voldoende ruimte om fit en sterk te blijven deze wedstrijd en eveneens aan aanmoediging was geen gebrek. Doutzen zag haar kans schoon toen de bal haar werd gegeven, nam geen enkel risico en schoot vol op doel. Helaas een metertje of twee te hoog. GHBS bleef aanvallen en er ontstond een machtig duel tussen Marit en haar tegenspeelster welke door Marit werd gewonnen maar helaas niet door Harlingen werd afgemaakt. Als GHBS zich door de verdediging heen wist te dringen en aanviel op het doel wist Eeke ook deze bal te weren en was het de beurt aan Samira om de bal mee te nemen. Arwen stond nog helemaal vrij en behield de bal totdat Leah-Nova daar was om hem te benutten, maar zij schoot helaas tegen de paal. Toen Romy na een korte wissel weer het veld opkwam, was ze vastbesloten en ging ze recht op haar doel af. Maar GHBS wist de bal te keren en gaf hem een flinke poeier in de voor hun gunstige richting. Lise wist deze voor de zijlijn te stoppen en in een split second zwaaide ze de bal voor de stick van Annely welke spontaan omsingeld werd door drie tegenstanders en geen schijn van kans maakte. Het weerhield Harlingen er niet van om aan te vallen en stilzwijgend maar met maar een doel voor ogen gingen Lotte, Ro, Leah-Nova, Roos en Puck de battle aan voor het doel waar door Leah-Nova uiteindelijk de 2-0 werd vastgelegd. GHBS nam nog een laatste corner en de 2-1 leek even heel dichtbij maar helaas voor hen zat Eeke haar stick hier in de weg en blokkeerde zij hen hiermee de toegang tot het doel. Toen het fluitsignaal werd gegeven verlieten de meiden van C2 trots hun veld met een prachtige 2-0 op de teller.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda