Team van de week

Meisjes B2 wint voor derde keer op een rij

Om 14.30 was de aftrap voor de meiden van Harlingen B2 tegen Quick stick B5. De weersomstandigheden waren stormachtig en koud. Maar iedereen had er zin in.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Harlingen op een voorsprong van 1-0 door een mooie tip-in van Zosia. Dit gaf de dames van Harlingen moed. Het was een mooi samenspel van Harlingen en Silke nam vanaf de middellijn de bal mee naar voren en had vrij baan naar de goal; 2-0.

Heerenveen had niet veel te vertellen, maar bleef wel doorvechten. Even leek het erop dat de 3-0 eraan kwam, echter deze werd door de scheidsrechter afgekeurd. Heerenveen kreeg in de eerste helft nog een lange corner die ze niet af wisten te maken, waardoor Harlingen met een counter weer de bal had en Zosia wederom met een tip-in de 3-0 kon afmaken.

Deze actie herhaalde zich, want wederom kreeg Heerenveen een lange corner. De verdediging van Harlingen stond als een huis en Harlingen veroverde de bal en bracht deze weer naar de goal van Heerenveen. Silke kon de 4-0 maken en zo ging Harlingen de rust in.

In de tweede helft van de wedstrijd gingen de meiden weer op jacht naar doelpunten. Heerenveen was de eerste die scoorde vanuit een strafcorner. Harlingen bleef aanvallend spelen en Meike Hoekema bracht de bal voorbij de keeper; 5-1.

Dit was alweer de derde overwinning van Harlingen B2 op een rij. Wat een leuk team en leuk samenspel. Ze kunnen allen trots op zichzelf zijn.