Sport

MB3 HMHC pakt zwaarbevochten punt tegen Leeuwarden

Afgelopen zaterdag speelde MB3 de tweede wedstrijd van de najaarscompetitie in en tegen Leeuwarden. Na de eerste, zeer warme, thuiswedstrijd tegen Quick Stick was de temperatuur nu een stuk prettiger om te hockeyen. Leeuwarden had de eerste wedstrijd met ruime cijfers van Sneek gewonnen (5-2) en dacht dit kunstje tegen MB3 te kunnen herhalen.

 

Meteen na het eerste fluitsignaal ging Leeuwarden dan ook vol in de aanval. De Harlingers hadden niet direct een antwoord op de druk en het tempo van de tegenstander en werden als snel teruggedrongen op de eigen speelhelft. De verdediging moest er vol tegenaan. Daar waar Harlingen vooral door het midden probeerde te spelen en te verdedigen zag Leeuwarden even een verslapping in de verdediging van Harlingen en daarbij wat ruimte op links liggen en wist die kans op een slimme en zeker ook fraaie wijze te verzilveren. Leeuwarden bleef aandringen maar zag een tweede grote kans verloren gaan doordat de spits de aangespeelde bal net niet kon aannemen. Harlingen wist kort daarna in een vergelijkbare situatie helaas eveneens niet te scoren.

 

Ondertussen probeerden de coaches Nine Oldersma en Robert Halbertsma meer lijn en structuur in het spel te brengen. De tips en tops werden door de speelsters goed opgepakt want in het derde kwart kreeg Harlingen meer grip op de wedstrijd en werd gevaarlijker in de cirkel van Leeuwarden. Verdedigend stond Harlingen ook steeds beter want kansen kreeg Leeuwarden nauwelijks meer. Na een laatste peptalk controleerde Harlingen in het vierde kwart volledig de wedstrijd. Scherpe spitsen en er werd uitstekend verdedigd waardoor de gelijkmaker voor Harlingen slechts een kwestie van tijd was. Een grote kans van Harlingen ging maar net voorlangs. Een strafcorner, die naar achteraf bleek, niet volledig voldeed aan alle eisen, leverde uiteindelijk wel de gelijkmaker op. Daar waar het vorige week wel lukte om de 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning, slaagde Harlingen daar deze week niet in. Een laatste grote kans van Harlingen ging net naast. Gezien het spelbeeld over de volledige wedstrijd zagen de speelsters, coaches en het publiek de 1-1 ook als een terechte uitslag.

 

Een sportieve wedstrijd met veel leermomenten voor een team dat duidelijk nog aan elkaar moet wennen. Mooi en goed was het om te zien dat de speelsters tijdens de wedstrijd zelf ook al richting de coaches aan konden geven wat er anders en beter zou kunnen met als resultaat de verdiende gelijkmaker. Dat is in deze korte tijd al winst voor het team, de coaches en ook de trainers te noemen. Als het team zich zo verder blijft ontwikkelen gaat het zeker een mooi seizoen worden voor MB3.

 

|Doorsturen