Sport

Martin Swart derde in ‘gentlemans race’ bij WV Snits

Zaterdag 5 oktober stond de laatste koers op de wielerbaan in Sneek van dit jaar op het programma. In het kader van het 40-jarig bestaan van de collega’s van WV Snits werd er voor de feestavond een ‘gentlemens race’ georganiseerd voor leden en ex-leden van 50 jaar en ouder.

Van WCT Ouwe Seun stonden er drie leden aan de start, trainer Sicco Jellema, Piet van der Schaar en Martin Swart. Omdat er een aantal wat oudere leden meereden werd gevraagd om de eerste twintig minuten wat rustig aan te doen. Na deze twintig minuten ging het tempo aardig omhoog en na een rondje gedubbeld te zijn hield Sicco het voor gezien. Met nog vijf rondjes te gaan ontstond er een kopgroepje van vier man: Teake Oppewal, Miente Steensma, Rene Krijnsen en Piet van der Schaar. Deze mannen werkten goed samen en al snel hadden ze een voorsprong van twintig seconden. Martin zag het gevaar en sprong in een ruk van het peloton naar de kopgroep, met een beetje hulp van Piet voor de laatste meters die hierna even moest passen.

In de laatste ronde wist Piet weer vooraan aan te sluiten. En met vijf man werd er gesprint voor de zege. De sprint leverde de volgende plaatsen op: 1e Taeke, 2e Miente, 3e Martin, 4e Rene en een 5e plaats voor de moegestreden Piet.

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda