Sport

Mark Norder en Rein Koning winnen open Harlinger kampioenschap bij Boulegoed

Het eerste buiten-toernooi van het seizoen, en tevens een extra toernooi voor vereniging Boulegoed, is afgelopen zaterdag 11 mei gehouden. Doordat er veel activiteiten op petanque-gebied gepland waren in dit weekend, viel de opkomst een beetje tegen.

Toch waren er 17 teams op de club. Vanaf 8.30 uur waren de deuren open en om 9.30 zouden de wedstrijden gaan beginnen. Iedereen was mooi op tijd op een enkeling na die de tijd even verkeerd in het hoofd had. Na een belletje bleek deze beste man onderweg te zijn dus men hoefde niet lang te wachten. Het wedstrijdsysteem is zoals gewoonlijk drie voorgelote partijen en daarna een A- en B-poule met verliezersrondes zodat iedereen minimaal vijf wedstrijden speelt.

Het was prachtig weer om heerlijk in het zonnetje te spelen. Nadat alle voorrondes en poule-wedstrijden stonden in de finale van de A-poule M. Norder en R. Koning (beiden van Boulegoed) en zij moesten het gaan opnemen tegen A. Kortenkaas en A. Heynis (Vledderboulers). Norder en Koning waren een maatje te groot in de finale voor de tegenstanders en de wedstrijd werd door Norder en Koning met 13-7 gewonnen.

 

A-poule

1) Norder/Koning

2) Kortenkaas/Heynis

 

A-complementair

1) J. Norder/Slaa

2)  Ploeg/Sluiter

 

B-poule 

1) Schoot/Roos

2) Llamas/Tichelaar

 

B-complementair

1) Hengst/Broersma

2) Schreur/Veen

|Doorsturen