Sport

Succes wielrenners WCT Ouwe Seun

Leon en Siemen pakken winst op NK voor ID renners

Leon Brinksma (lid van LWV De Friesche Leeuw) en Siemen Zeldenrust (lid van WCT Ouwe Seun) hebben elkaar ontmoet door een oproep van hem via Facebook. Zijn oude piloot was gestopt en Leon vroeg of iemand zijn piloot wilde worden op de Fryske tandem.

Door Siemen Zeldenrust.

 

Fabian de Wolf en ik zijn vanaf heden zijn beide piloten. Fabian heeft al de nodige wedstrijden met hem gereden en ik probeer een keer in de week met hem te trainen in de buurt van zijn ouderlijk huis in Oosterzee. Leon lijdt aan NOD en kan door zijn visuele beperking niet zelfstandig fietsen.

Ik heb afgelopen weekend in Fijnaart het NK voor ID renners gereden en samen zijn we daar eerste geworden en zo heeft Leon daar zijn titel kunnen verdedigen. Het was een pittig parcours van 1500m. We zaten in een peloton van meerdere tandems en solo renners met soortgelijke beperkingen. Het waren allen geduchte tegenstanders. De strijd ging lange tijd gelijk op met af en toe ontsnappingspogingen van enkele renners. Er vielen twee van de vier af in de eindstrijd. In de ongeveer 20 km lange wedstrijd waren we met vier andere sterke renners de sterkste in de eindsprint en kwamen we als eerste over de meet.

Leon probeert met www.frysketandem.nl de gehandicapte sport en met name wielrennen te promoten, zodat hier in het noorden ook wedstrijden worden georganiseerd.

 

Martin Swart derde plaats tijdens DK 50+

Op tweede pinksterdag toen de toerfietsers de 11-stedentocht reden, stond voor de KNWU wedstrijdrijders het district kampioenschap regio Noord op het programma. In de nieuwe Kalas kleding stond de WCT Ouwe Seun renner Martin Swart aan de start bij de categorie 50+ . Om even na vier uur mochten de mannen starten op een circuit dat door een van onze sponsoren is aangelegd (Anteagroup) op en om de beruchte VAM berg met een mooie klim van 500m met een stijgingspercentage van 6.7% gemiddeld. Acht rondes van 6 km moesten worden afgelegd door de 52 sportklasse/ 50+ renners.

Door het klimmetje in het parcours werd het peloton snel uitgedund… na twee rondes waren er nog zo’n 25 man over en deze bleven tot ronde zes bij elkaar toen de sportklasse renners mochten afsprinten voor hun wedstrijd.

Acht 50+ renners bleven over met nog twee rondes te gaan, helaas met drie renners van de organiserende vereniging WV de Pedelaars. Deze renners speelde het overtal goed uit en konden om de beurt demarreren wat uiteindelijk een van hen ook lukte. Dus werd het sprinten met zeven man voor de andere podiumplaatsen. Met drie man naast elkaar werd Martin tweede van deze groep en dus derde in de wedstrijd. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda