Nieuws

Leerlingen SDV zijn scheidsrechter bij sportdag Simon Vestdijk

Vlak voor de wedstrijd spreekt docent Sport Dienstverlening en Veiligheid, Alwin Broekhuizen zijn leerlingen toe. “Ontvang die gasten op jouw veld”, zo geeft hij de laatste instructies. “Is jullie taakverdeling duidelijk? Oké, succes!”

Tijdens de sportdag voor klas 2 van Simon Vestdijk in Harlingen, treden de leerlingen van klas 3 SDV van Simon Vestdijk Franeker op als scheidsrechter. “We bieden als Simon Vestdijk graag zo realistische mogelijke leeromgeving. Sportdagen als deze lenen zich daar prima voor”, aldus Broekhuizen.

Scheidsrechters Yvonne, Jonathan en Thijs zijn goed voorbereid. “Het is belangrijk dat je de spelregels goed kent”, zegt Yvonne. “Daarnaast moet je goed opletten”. Thijs: “Verder is de taakverdeling belangrijk. We doen het met z’n drieën. Eentje telt en met twee mensen fluiten we de wedstrijd. Bij het volgende potje wisselen we door.” Jonathan ziet er niet tegenop om straks te fluiten. Bij de voetbal is hij wel gewend hoe het is dat mensen het niet eens zijn met de beslissing van de scheids. “Gewoon rustig blijven”, zegt hij onderkoeld.

Bij de start kijkt docent Broekhuizen tevreden naar zijn pupillen. “Ze zijn zo goed voorbereid, ze kennen de regels bijna beter dan dat wij ze kennen”, grapt hij. Dan klinkt het fluitsignaal: we zijn begonnen!

|Doorsturen

BuienradarAgenda