Late remise fc Harlingen

In een van beide kanten slechte wedstrijd heeft fc Harlingen de ongeslagen thuis status weten te handhaven. Na drie thuisoverwinningen werd er op het laatste moment gelijk gespeeld tegen Black Boys. Dat was te danken aan de voorwaartsen van Black Boys die een aantal honderd procent kansen misten en het prima keeperswerk van fc Harlingen doelman Egbert-Jan Panbakker. Bij winst had de thuisclub goede zaken gedaan, maar dat zat er deze middag niet in, ook omdat er al vroeg in de eerste helft twee geblesseerde spelers zich moesten laten vervangen.

Vanuit de drukte voor de goal van de tegenstander schiet Martin van Andel de 1-1 binnen. (Foto: Dorus Breidenbach)

De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen Patrick van der Waard vanaf links maar net over schoot. Een corner goed genomen door Arjan Outhuyse leverde geen gevaar op. Even later kopte Remko Zandberg weer uit zo'n corner net over. Het begon dus goed voor de thuisclub. Hierna werd Black Boys gevaarlijker, een goede kans werd door doelman Panbakker met de voet gekeerd. Even later ging de geblesseerde Siefko Jager in de fout, het liep gelukkig goed af. Met lange ballen vanuit de verdediging van de gasten brachten ze de verdediging van fc Harlingen duidelijk in de problemen en ook waren de gasten, spelend in de welbekende zwarte tenues, in de duels de meerdere. Toch kreeg Niels Vlottes een kleine kans na twintig minuten, hij treuzelde te lang, weg kans. Na 25 minuten moet Patrick geblesseerd naar de kant en dat is wel een aderlating voor de ploeg. Zijn vervanger was Yasin Faggouss, een heel ander type speler. Even later was het Siefko die naar de kant moest met een hamstring blessure, zijn vervanger achterin was Pier Zaagemans. Niet goed ingrijpen van de achterhoede van de thuisclub zorgde voor een honderd procent kans voor spits Niemarkt van Black Boys. Gelukkig miste hij faliekant. Dat zou overigens niet zijn laatste misser zijn. In de 40e minuut kwam Martin van Andel in goede scoringspositie, in plaats van te schieten gaf hij de bal nog eens af. Als iedereen dacht dat de rust met 0-0 zal ingaan was het toch de tegenstander die wist te scoren in de blessure tijd van de eerste helft. Een vrije trap van Black Boys wordt niet goed achterin verwerkt en het is Lars van Dijk die alsnog de 0-1 scoorde, een domper voor de thuisclub.

Black Boys ging er in de tweede helft nog wat steviger in en dit leidde tot enkele vrije trappen voor fc Harlingen op mooie plaatsen. Scoren echter hieruit bleef achterwege. In de 51e minuut begon fc Harlingen aan één van de spaarzame goede aanvallen. Men speelde de achterhoede uit, maar de kans werd afgefloten door scheidsrechter Van Houten, die als een vorst vanuit de middencirkel alles beoordeelde, zo ook het onterechte vlagsignaal van de Black Boys assistent-scheidsrechter. De tegenstander bleef gevaarlijk en doelman Egbert-Jan moest een aantal keren ingrijpen, wat hij ook voortreffelijk deed. De thuisclub probeerde het wel, maar was te slordig in de passing en zo leek het erop of weinig lukte deze middag. In de 67e minuut kreeg fc Harlingen een corner op rechts, goed genomen door Arjan en tot grote teleurstelling van iedereen van de thuisclub was het Sven Dijkstra die de bal op de onderkant lat kopte, de bal stuitte het veld weer in en werd weg geroeid door de verdediging. Meteen hierna kwam er een grote kans op 0-2, maar Egbert-Jan redde opnieuw. Nadat Sven goed vrijgespeeld was door Niels, kwam hij tot een schot wat echter ver over ging. Met nog een kwartier te gaan ging fc Harlingen voor de derde keer wisselen, Nick van der Kooi verliet het veld voor Leandro Diz, die goed zou invallen. Black Boys bleef een meester in het missen van kansen en fc Harlingen mocht de handen dichtknijpen. Tegen het einde van de wedstrijd, de 89e minuut, kwam toch de gelijkmaker. In een echte scrimmage voor het Black Boys doel leek het of Leandro zou scoren, maar het was Martin die van dichtbij de bal in de touwen joeg, 1-1. Vlak voor tijd kreeg uit een vrije trap Yasin nog een kop kans, maar hij kopte net over. Dat zou wel een beetje teveel van het goede zijn geweest. De thuisclub mag tevreden zijn met deze puntendeling.

Opstelling fc Harlingen: Egbert-Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Siefko Jager (Pier Zaagemans), Sven Dijkstra, Jesse Mulder, Patrick van der Waard (Yasin Faggouss), Martin van Andel, Nick van der Kooi (Leandro Diz), Arjan Outhuyse, Niels Vlottes, Remko Zandberg.