Sport

Lammert Stellema wint competitiekaatsen

In een zomer vol coronaperikelen kon er gelukkig vanaf 1 juni ook weer voorzichtig begonnen worden met kaatsen. Wel met handgel en een coronacoördinator op het veld. Het competitiekaatsen kon meteen van start gaan op dinsdagavond 2 juni op het veld van kv Eendracht onder leiding van bestuurslid Pieter Alberda.

(Foto: Samantha Visser)

Met een klein groepje enthousiaste kaatsers werd er twee avonden gekaatst in juni. Helaas bleek hierna dat sommige kaatsers ook regelmatig andere bezigheden hadden op de dinsdagavond. Hierdoor waren er twee weken achter elkaar niet voldoende kaatsers om een partijtje te kunnen kaatsen. De donderdagavond bleek beter geschikt, maar op deze avond was het veld al bezet door de training van de jeugd. Gelukkig was de oplossing simpel, want met een paar kaatsers uit Midlum onder de deelnemers, was het niet zo moeilijk om uit te wijken naar het veld in Midlum. Het prachtige kaatsveld wordt alleen maar gebruikt voor de hondentrainingen op maandagavond, woensdagavond en zaterdagmorgen. Ideaal dus om daar op donderdagavond te kaatsen. Nadat Pieter de sleutels van het gebouwtje op het veld had opgespoord kon vanaf 2 juli de competitie daar worden voortgezet. De kaatsers hoefden alleen nog maar over het toegangshek te klimmen. De regering had ondertussen alle contactsporten weer toegestaan vanaf 1 juli, zodat er tijdens het kaatsen geen beperkingen meer waren.

In totaal is er op 14 avonden gekaatst en elke avond werden er twee partijen gespeeld met een vrij kleine groep, waarbij er wel langzamerhand wat meer kaatsers mee gingen doen. Het is iedereen erg goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar in 2021. Iedereen is welkom om mee te doen volgend jaar! Het is ook gezellig om mee te doen.

De prijsuitreiking vond plaats na afloop van de geslaagde Slotdag op zondag 27 september. Pieter en Loes Alberda hadden zelf voor drie leuke prijzen gezorgd. Na het nodige rekenwerk van Loes, kon Pieter (zelf vierde geworden) de prijzen uitreiken aan de eerste drie van het klassement. Aan het enorme aantal behaalde eersten is duidelijk te zien dat naast veel overwinningen ook een trouwe opkomst nodig is om in de prijzen te vallen.

1) Lammert Stellema - 133 

2) Simon de Groot - 131 

3) Tjalling Feenstra – 127

|Doorsturen

BuienradarAgenda