Sport

Lachende Koe/Kleine Weinstube kaatspartij

Het werd een gezellig gebeuren de Lachende Koe/Kleine Weinstube kaatspartij met de zachte bal, en er werd sterk gekaatst. 

De winnaars.

In de tweede omloop verloren Michel Nesse, Pier Zaagemans en de onnavolgbare Gerard Kokkel van Anne Wind, Michiel de Jong en Ralf van Hurck. Bij de stand 2 om 3 en 6-6 wuu die Kokkel se vuul opslaan dat ie drie slagen over de hasses sloeg ging en de bal ver voor was 2 om 4 dus. Dat was meteen de genadeklap, v. Hurck c.s. liepen door naar 2-5 en 6-6 en wonnen. De andere halve finale ging tussen Stefan Nesse, Stefan Quisenaerts en de dochter van die Kokkel, Marjan Kokkelinsje zij moesten tegen Mariska Miedema, Sipke v.d. Ploeg en good old Pollie Kwast. En die Pollie Kwast is al 62 maar vliegt nog as een jonge hon over ut veld en sien opslag is nog vliegend. Zij wonnen dan ook bij de stand 3 om 5 en 0-6 door een zitbal van Mariska. De finale ging dus tussen Ralf van Hurck c.s. en Pollie Kwast c.s.

En daar werd wat van verwacht tot ut eersten geliek leek ut oek spannend te wudden. Maar opslager Michiel de Jong had over de hele dag maar 2 buuten, Ralf van Hurck was ze bekeken as een ouwe prof en Anne Wind was op en uut heel sterk. Pollie kon niet genoeg snelheid in de bal krijgen en Mariska en Sipke waren lichtelijk vermoeid. Het einde viel hierbij de stand 5 om 1 en 6-4.

De verliezersronde finale ging tussen Edwin Keizer, Nynke Agema en de atletische Broer Jan Zaagemans tegen Eelco v.d. Schaaf, Gerard Rutten  en Peter Beuker. Bij de stand 4 om 2 en 6-6 kon Broer Zaagemans de bal voor de kaats kere maar was se traag as dikke stroop in e winter, dus te laat 4 om 3. Goed door zijn maten geholpen nam Broer en sien partuur een 5 om 3 voorsprong. En het leek erop dat Gerard Viskarre de richting vonnen had, Eelco v.d. Schaaf zich ontpopte als de leider en Peter Beuker nou ja die dee oek met. Het werd 6-6 en toen zocht die Viskarre terecht ut zwakke plek op, Broer Zaagemans dus. Die krijt um verkeerd op sien klauw en de kaats is voorbij. Winst dus voor Broer en sien maten. W. van Dijk reikte de prijzen uit met dank aan de sponsoren de Lachende Koe, Kantine Waddenhal en dankte de keurmeesters en telegrafisten en Age Tichelaar natuurlijk.

 

Uitslagen

1 Michiel de Jong, Ralf v. Hurck, Anne Wind

2 Mariska Miedema, Sipke v.d. Ploeg, Pollie Kwast

Verliezersronde

1Nynke Agema, Broer Jan Zaagemans, Edwin Keizer 

|Doorsturen

BuienradarAgenda