Sport

Laatste ronde Copini 60+ kaatsen wordt halve nachtpartij

Leuk was ut dat de hoofdsponsor Leo Copini oek even langs kwam om te sien wat-ie eigenlijk sponserde. De winnaar was na 9 partijen nog niet bekend, omdat Tommie Zuiderhof nog punten kon halen om de winnaar te worden. Dat moesten dan wel meer as 4 eersten weze en dat is nogal wat.

Winnaars vlnr Douwe Broersma, Leo Copini, Wiebe van Dijk, Simon de Groot, Tommie Zuiderhof, Johannes Hinrichs en Age Tichelaar.

Nou had Tommie mazzel want hij lotte bij 2 toppers namelijk de oud=Sexbierummer Sieds Swart en de op en top Harlinger Wiebe van Dijk. Ze moesten teugen Piet Stellingwerf, Geert Voogd en Andries Koornstra. Piet was duudelijk niet in vorm en had hooikoorts en kon niet over de zeelucht. En die twee anderen zochten hun ut lazerus om de juuste vorm. Daar teugenover ston Tommie, die was in topvorm en Sieds oek, Wiebe kaatste gewoon met ut kopke. Ze wonnen dan oek met 5 om 1 en 6-2. Tommie Zuiderhof dus de winnaar van deze Copini 60+ kaatscompetitie.

Iesie Brandsma en Simon de Groot moesten teugen Eddy Sjollema en Jan Kwast en die Kwast is de yweede helft vanne competitie duudelijk heelemaal van ut peerd, hij raakte hast gien skippybal meer. De Groot en Brandsma wonnen dan oek simpel met 1 om 5 en 6-6. Na veel rekenwerk bleek dat Simon de Groot de tweede plaats behaalde en dat was een plekje lager dan twee jaar terug toen hij de winnaar was.

Johannes Hinrichs en Klaas Kloosterman wonnen van Frans Alberda en Douwe Broersma met 5 om 3 en 6-2 en daarmee werd Douwe derde en Johannes vierde, een hele goeie prestatie. Wiebe van Dijk werd vijfde maar hij had maar liefst twee partijen minder kaatst wegens een rugblessure, dus percentsgewijs was hij de winnaar, maar dat is een grapje.

Douwe kon de prijzen uitreiken en begon met het dankzeggen an de drie keurmeesters Klaas v.d. Hoek, Claus van Dijk en Age Tichelaar, die alle drie een 40+ keeske kregen. En dank an de trouwe bezoekers die iedere week genoten van het hoogstaande spel. Eendracht werd bedankt voor het gebruik van veld en spullen en Leo Copini voor de sponsering. Leo overhandigde zelf de wisselbeker an de zeer tevreden Tommie Zuiderhof.

Verder was er dank voor iedereen die maar wat betekend hadden voor deze competitie. De foto’s werden genomen door Jan Kwast. Ut was alleen jammer dat hij de poten vanne winnaars ur niet op kreeg. Al met al een mooie Copinicompetitie en nu maar hopen dat die rottige corona niet weer roet in het eten gooit. 

Eindklassement

       
       

No.

Deelnemers

             Eersten 

 

 

Voor

Tegen

    1.

Thom Zuiderhof

65

39

    2.

Simon de Groot

63

28

    3.

Douwe Broersma

62

42

    4.

Johannes Hinrichs

60

30

    5.

Wiebe van Dijk

53

23

    6.

Klaas Kloosterman

53

38

    7.

Frans Alberda

47

45

    8.

Jan Kwast

44

51

    9.

IJsbrand Brandsma

38

51

  10.

Andries Koornstra

34

56

  11.

Sieds Swart

33

21

  12.

Gerard Voogd

21

31

  13.

Johan Zuiderhof

17

25

  14.

Pollie Kwast

15

23

  15.

Piet Stellingwerf

15

27

  16.

Wijtze Hempenius

14

15

  17.

Hobbe Kooistra

13

11

  18.

Gerrit Bijdeweg

10

8

  19.

Eddy Sjollema

7

18

  20.

Wiebe Dijkstra

5

6

Winnaar Tommie Zuiderhof.

|Doorsturen

BuienradarAgenda