Krap, maar perspectiefrijk verlies Zeerobben bij Flevo Boys

Zeerobben heeft zich goed laten zien in de oefenwedstrijd bij hoofdklasser Flevo Boys in Emmeloord. Het is altijd maar afwachten hoe een trainingskamp in zonniger oorden verwerkt wordt en hoe het er dan onder Hollandse weersomstandigheden aan toe zal gaan. Nou, daarover zal de technische staf van de hoofdmacht tevreden kunnen zijn.

Zeerobben oefende afgelopen weekend tegen Flevo Boys en maakt zich op voor het vervolg van de competitie tegen Broekster Boys zaterdag aanstaande. (Foto: Bert Drent)

Want wat Zeerobben liet zien tegen de in de hogere regionen van de hoofdklasse vertoevende Emmeloorders was best goed te noemen. Natuurlijk was Flevo Boys over het algemeen de wat makkelijker en sneller spelende ploeg, maar er waren fases waarin Zeerobben gewoon gelijkwaardig was en in de slotfase had er ook zomaar nog een gelijkspel uit kunnen rollen.

Na een onwennige beginfase ging Zeerobben steeds beter meedoen en de 0-1 voorsprong die het brutaalweg nam, was op dat moment niet eens onverdiend. Vooral niet door de wijze waarop, want na een keurige aanvalsopbouw belandde een crosspass bij Dylan Drent, die de bal goed meenam en vervolgen alleen voor de keeper niet faalde en met links binnenschoot: 0-1.

Die stand bleef heel lang op het scorebord, ook al omdat Flevo Boys een paar kansen miste en eenmaal pech had met een knal tegen de paal. Voor Zeerobben was het jammer dat de gelijkmaker toch nog voor rust viel en de ploegen met 1-1 aan de thee gingen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Flevo Boys kwam op 2-1, had een veldoverwicht, maar Zeerobben deed goed mee en was met name via David van der Pol ook een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Helaas lukte dat net niet, maar met een minieme nederlaag kon ook best genoegen genomen worden. Als voorbereiding op de lastige uitwedstrijd zaterdag tegen Broekster Boys, was het allemaal prima te noemen wat Zeerobben had laten zien. Met een positief gevoel op naar Broeksterwoude!