Voetbal

Koploper ON Groningen, nieuwe uitdaging voor Zeerobben

Vorig jaar moesten de Groningers het hoofd buigen voor HZVV, dat vliegend kampioen werd, met als goede tweede ON Groningen. In voetbalseizoen 2018/19 hadden de groenwitten het moeilijk in Groningen.

 

De wedstrijd in Harlingen eindigde toen in een kansloze nederlaag. Op bezoek bij de Oosterburen werd nipt met 3-2 verloren. De waarheid gebiedt te zeggen, dat ook in deze partij Zeerobben geen aanspraak mocht maken op resultaat. De laatste overwinning dateert uit een seizoen daarvoor. Thuis werd het toen 3-0 en leefden de Harlingers in een overwinningsflow en waren zowaar even medekoploper. Nu is het ON Groningen, dat de koppositie inneemt met vijf keer winst en drie keer gelijk, staat de ploeg op 18 punten samen met het verrassende Pelikaan S.

Afgelopen zaterdag won de komende tegenstander met 1-2 bij Drachtster Boys. Meest opmerkelijke verlies van ONG was begin oktober thuis tegen SVI. En juist tegen dit team speelde Zeerobben onlangs één van z’n beste wedstrijden van dit nog prille seizoen. Met deze opsteker na een aantal verliespartijen kan met goede moed richting Groningen worden vertrokken. Elk resultaat tegen één van de kampioenskandidaten zal dat vertrouwen binnen deze selectie vergroten. De meereizende supporters zullen al hun steun aan het vlaggenschip geven en wie weet rolt het kwartje onze kant eens uit. Het is mogelijk met de strijdlust van afgelopen zaterdag.

 

Programma zaterdag 30 november:

VV Balk-PKC '83

VV Groningen-VV Winsum

Leeuwarder Zwaluwen-Drachtster Boys

VV Noordscheschut-Blauw Wit '34

d'Olde Veste '54-VV Pelikaan S

CVV Oranje Nassau G-Zeerobben

VV SVI-Broekster Boys

|Doorsturen

BuienradarAgenda