Voetbal

Knock-out bekerwedstrijd Zeerobben – LSC 1890

Een knock-out bekerwedstrijd in de poulefase, kan dat? Jazeker! Als gevolg van de uitslagen toe nu in de interessante bekerpoule waarin Zeerobben dit seizoen uitkomt, kunnen alle drie de concurrenten van de reeds geplaatste poulewinnaar Jubbega zich ook nog kwalificeren voor de echte knock-outfase van het bekervoetbal. 

We nemen de stand na twee gespeelde wedstrijden er even bij:

1. Jubbega          2-6 (6-1)

2. LSC 1890        2-3 (6-5)

3. sc Bolsward     2-1 (4-7)

4. Zeerobben       2-1 (2-5)

En zaterdag staan de volgende wedstrijden op het programma: sc Bolsward – Jubbega; Zeerobben – LSC 1890.

 

Er zijn meerdere scenario’s denkbaar. Wint LSC van Zeerobben, dan is het duidelijk, dan gaan zij als nummer twee van de poule door. Bij een gelijkspel tussen Zeerobben en LSC is Zeerobben uitgeschakeld en zijn de Sneekers afhankelijk van het resultaat van de andere wedstrijd tussen Bolsward en Jubbega. Wint Bolsward met minimaal vier doelpunten verschil, dan zijn zij door, zo niet dan is LSC alsnog door. 

Voor Zeerobben is de opdracht heel duidelijk: winnen van LSC en dan hopen dat Bolsward niet wint van Jubbega. Mochten er op enige wijze ploegen gelijk eindigen, dan is eerst het doelsaldo bepalend, daarna eventueel het aantal doelpunten vóór en als er dan nog geen beslissing is, het onderlinge resultaat. En dat is tussen Zeerobben en Bolsward gelijk, dus zou dan het ultieme scenario volgen: een beslissingswedstrijd. 

 

De conclusie is dus dat het voor Zeerobben een echte knock-out wedstrijd is die hoe dan ook gewonnen zal moeten worden. En dat zal op voorhand niet gemakkelijk zijn tegen eersteklasser LSC dat met duidelijke cijfers (5-2) won van Bolsward, de ploeg waartegen Zeerobben vorige week op een gelijkspel bleef steken. Maar in voetbal is alles mogelijk en ze beginnen zaterdag om 17:00 uur(!!) op het Oostersportpark gewoon weer op 0-0. 

En ook al is het dan laat op de middag, het is gezien de belangen die er op het spel staan zeker de moeite waard om de gang naar het Oostersportpark te maken om de mannen van trainers Henk Konings en Drewes Janssen te steunen. De entree is gratis.

|Doorsturen

BuienradarAgenda