Knap punt fc Harlingen

Na een aantal oefenwedstrijden te hebben afgewerkt, stond afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijd op het programma voor het vlaggenschip van fc Harlingen. Tegenstander en thuisploeg was 3e klasser LVV Friesland uit Leeuwarden. Het bekerduel leverde een mooi voetbalgevecht op.

De Harlingers begonnen met de volgende elf namen: Pieter Wesseloo; Yuri Riemersma, Patrick van der Waard, Sjouke Bootsma, Mateusz IJpe; Imro Schouwenaar, Jesse Mulder, Jasper de Jong; Ivo Wilkeshuis, Remko Zandberg en Arjan Outhuyse. In de beginfase van het duel oogden de Harlingers nog niet helemaal scherp en dit leverde al binnen vijf minuten de eerste goal van de wedstrijd op. Het was de rechtsbuiten van LVV die zichzelf vrijspeelde en de spits wist te bereiken, die op zijn beurt simpel voor de 1-0 zorgde. Dit eenmaal achter de rug leken de gasten wakker en dit resulteerde al snel in een paar goede kansen. De grootste kans was voor Remko, die zijn inzet gekeerd zag worden door de sterk spelende Leeuwarder doelman. Ook Jasper werd gevaarlijk, maar de bal bleef op het moment suprême achter in het hobbelige grasveld. De Leeuwarders werden na hun vroege goal nauwelijks meer echt gevaarlijk, echter was het doelman Pieter die nog wel op schitterende wijze een vrije trap op de lat te wist te tikken. De gasten bleven jagen op de gelijkmaker, maar deze bleek er voor de rust niet meer in te zitten.

In de tweede helft was het gestopt met zacht regenen en dit maakte de matige grasmat nog lastiger te bespelen. Dit zorgde voor weinig goed voetbal en veel onderlinge duels, waarin de Harlingers weinig onderdeden voor de sterke tegenstanders van de thuisploeg. Toch kon LVV profiteren van een fout aan de kant van de gasten. Doelman Pieter leek de bal nog knap tegen te houden, echter deed hij dit net buiten zijn zestien meter gebied. Dit leverde een directe rode kaart op en dit betekende dus dat er een tandje bij moest bij de overige tien ouwe Seunen. Lolke werd ingebracht als vervanger voor Pieter en dit deed hij naar behoren. Hij wist gedurende de tweede helft een aantal cruciale reddingen te maken. Toch waren het de Harlingers die de grootste kansen creëerden. Remko wist zichzelf knap vrij te spelen, maar zag zijn inzet vanuit kansrijke positie in het zijnet belanden. Ook pogingen van Ivo, Imro en Sjouke troffen geen doel. Aan de andere kant dacht de thuisploeg de wedstrijd te beslissen, echter was het de scheidsrechter die buitenspel constateerde. Zo bleef de marge dus een goal en bleven de tien Harlingers erin geloven. In de 85e minuut resulteerde dit dan toch nog in de welverdiende gelijkmaker. Remko kreeg na een lange bal van achteruit de bal bij de ingevallen Marco en hij wist met een lage schuiver de 1-1 op het scorebord te zetten. De vreugde aan Harlinger zijde was groot. In de absolute slotfase moest Lolke nog een aantal keer handelend optreden, maar het zwaarbevochten en verdiende punt werd uiteindelijk veiliggesteld.

Een prima resultaat dus tegen een 3e klasser. Volgende week staat het volgende bekerduel op het programma. Vv Lemmer komt dan op bezoek. Als er met dezelfde inzet als vandaag gespeeld wordt, is het goed mogelijk dat volgende week de eerste officiële overwinning van het seizoen een feit is. Het duel aan de Vierkantsdijk begint om 14:00 uur.