Voetbal

Kleutervoetbalfeest bij Zeerobben

Vorige week was de teleurstelling groot toen de organisatie van het kleutervoetbalfeest de beslissing moest nemen om het af te lassen. Ruim driehonderd kinderen stonden te popelen om naar het Oostersportpark te komen voor hun jaarlijks uitje maar de weersvoorspellingen waren dusdanig dat het niet verantwoord was om het door te laten gaan. Een moeilijke maar zeer verstandige beslissing.

Een week later toen de kinderen van de St. Michaelschool waren uitgenodigd voor hun kleutervoetbalfeest waren de omstandigheden aanzienlijk beter. Een grote touringcar moest twee keer voorrijden om alle kinderen uit te zetten op het Oostersportpark. Dat leverde even wachttijd op maar daar wist Stijn Kooijman van Jongerenwerk Harlingen wel raad mee. Hij vermaakte de kinderen tot de laatste snik. Het enthousiasme was ook dit jaar groot. Kinderen en leerkrachten genoten volop van het voetbalfeest. Tussendoor was er tijd voor een fruithapje dat beschikbaar was gesteld door Plus Lunenborg. Een week eerder was Jumbo Olaf Hermus bereid gevonden om het fruit te sponsoren. Wietse de Wit, Angela Amels en Edwin Zijlstra werden dan ook terecht door de school na afloop in het zonnetje gezet. De eerste kennismaking met Zeerobben was voor velen een feit en zal, gezien het enthousiasme, zeker een vervolg krijgen.

De organisatie probeert nu om de overige scholen begin september alsnog in te plannen zodat ook zij nog kunnen genieten van dit prachtige spektakel.

|Doorsturen