Sport

Kerstpartij biljartvereniging Hotel Centraal

Op aangepaste wijze door corona en de daaruit voortvloeide maatregelen, hebben de biljarters van Centraal toch hun Kerstpartij gehouden, net voor de lockdown. Foppe Molenaar (werk) en Guus Gerritsen van der Hoop (heupoperatie) ontbraken. 

Op donderdagmiddag om 13.00 uur werd er gestart en het einde van de wedstrijd moest voor 17.00 uur zijn. Daarom werden er korte partijen gespeeld met als afsluiter van de partij het maken van een driebander. Daardoor kon een partij toch nog een andere wending nemen. Na de eerste ronde werd bepaald wie in de winnaars- of verliezersgroep speelde. De verliezersgroep bestond uit vier zwagers en als vreemde eend in de bijt Jan Faber.

In deze groep was Frank Ploeg de grote verliezer. Hij is geen secretaris meer, speelt misschien een rol. Normaal behoort hij tot de prijswinnaars, deze middag echter lukte er weinig. Tegen zwager Theo Outhuyse leek hij op weg naar de overwinning, maar strandde toch evenals tegen Jan Faber.

Ido Homminga wisselde goede partijen af met minder goede. Misschien kwam het ook wel doordat hij ook wedstrijdleider was en zich daardoor minder kon concentreren. De nederlagen tegen Harry en Theo O. tikten er behoorlijk in.

Jan Faber moest dus opboksen tegen een hele familie. Soms speelde Jan te vaak van de losse band, staar is daar de oorzaak van. Straks speelt hij weer als vanouds. Tegen Ido en Theo had hij weinig te vertellen, van Harry en Frank won hij ruim.

Harry van der Slacht verloor maar één partij. Tegen Jan kwam hij er niet aan te pas. Theo en hij moesten elk nog een driebander. Hij maakte deze eerder en won en was blij zijn zwager te hebben verslagen. Theo Outhuyse won op één na al zijn partijen, die tegen Harry verloor hij dus. Toch een groot compliment voor Theo. Hij moet de meeste caramboles van iedereen die speelde maken en zijn zwagers wilden van hem winnen, tegenstand genoeg dus.

Na lange tijd was Anne van der Meer weer aanwezig. Hij moest dus wel even wennen, maar er weer zijn is ook winst. Wat niemand had verwacht gebeurde toch, hij versloeg Nico Outhuyse. Een grote nederlaag leidde hij tegen een ontketende Richard Zeinstra.

Theo Kalksma, de nieuwe voorzitter, wilde een goede beurt maken door lief te zijn voor zijn tegenstanders. Dat zal wel niet waar zijn, hij had veel pech met een hele boel ballen net mis of achterom. Anne versloeg hij ruim, toen liep het.

Henk Metz, de oude voorzitter, kon nu vrijuit spelen. In de eerste partijen ging dat ook prima, maar dan komt de klad erin. Hij leek van Richard, de nieuwe secretaris, te winnen, ze moesten elk nog een driebander, Henk miste en Richard niet.

Nico Outhuyse was de laatste weken aardig in vorm, maar soms zit het ook niet mee. Hij verloor van Anne en Henk en in die partij moesten ze allebei nog die beroemde driebander, Nico miste. Hij was Richard wel de baas.

Richard Zeinstra verloor alleen van Nico, het verschil was vier caramboles. Tegen Henk kreeg hij het nog even benauwd. De rest van zijn partijen won hij overtuigend, sommigen zeggen door een magisch krijtje.

Corrie Hobma verloor van Richard met één carambole verschil en had dus evenveel punten, maar hij kwam maar één carambole te kort. Corrie speelt altijd degelijk en iedereen kan met grote moeite van hem winnen. Hij is vaak niet zo serieus, als hij biljart is het een en al concentratie.

Na afloop reikte voorzitter Kalksma de prijzen, bestaande uit een mooie rollade, uit. Hij wenste iedereen prettige feestdagen en een gezond 2022. Hij wenste Guus beterschap.

 

Uitslag

Winnaarsgroep: 

1. Corrie Hobma; 2. Richard Zeinstra; 3. Nico Outhuyse; 4. Henk Metz; Theo Kalksma; 6. Anne van der Meer

Verliezersgroep: 

1. Theo Outhuyse; 2. Harry van der Slacht; 3. Jan Faber; 4. Ido Homminga; 5. Frank Ploeg

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda