Sport

Kees Koogje & Marcel van Nieuwenhuizen winnen Walle Geertje toernooi 2019

Op zondag 25 augustus werd onder tropische omstandigheden weer het jaarlijks Walle Geertje toernooi gehouden. Er deden maar liefst 58 teams mee waaronder een tweetal teams uit Duitsland. Het toernooi wordt gekenmerkt door de vis die er te koop is en voor alle deelnemers een gratis gerookt portie vis. Wat ook niet onbelangrijk is, is een prijzenpot met een hoofdprijs van 300 euro voor het winnende team.

Vanaf ‘s morgens zeven uur waren de eerste vrijwilligers al druk in de weer met het koffiezetten en het in orde maken van de terrassen. Vanaf half negen begon de inschrijving en alle teams kwamen mooi op tijd binnen. Hierna kon worden begonnen met de drie voorrondes, die voor het eerst met een maximale tijdslimiet van één uur werden gespeeld. Na de voorrondes werden de teams in een A en B poule verdeeld, de beste 32 teams van de voorrondes gingen naar de A poule en de rest naar de B poule. Er waren weer meerdere topspelers aanwezig die Nederland al op verschillende EK’s en WK’s vertegenwoordigd hebben en dit zijn dan ook prachtige namen om op de deelnemerslijst te zien. Iets waar Boulegoed trots op mag zijn dat deze spelers toch steeds weer naar Harlingen komen.

In de A poule kwamen Kees Koogje en Marcel van Nieuwenhuizen in de finale en daar troffen ze Rik Moorlag met Patrick van der Schief aan. Kees en Marcel hadden het in de rondes voor de finale wat gemakkelijker dan Rick en Patrick, die de achtste finale en de kwart finale met een nipte 13-12 overwinning toch steeds binnen wisten te halen. De halve finale ging iets beter voor de heren met een 13-9 overwinning. In de finale was het goed te zien dat de zware partijen ervoor hun tol hadden geëist en het beste er wat af was bij Rik en Patrick. Ze hebben nog gestreden voor wat ze waard waren maar Kees en Marcel waren net even scherper en vandaag een maatje te groot. De finale werd dan ook nooit echt spannend en ging met 13-3 naar Kees en Marcel. Dit was alweer de derde keer op rij dat Kees het Walle Geertje toernooi won maar wel steeds met een andere teammaat.

Rond half tien was alles klaar en de prijzen verdeeld en konden de aanwezigen nog een drankje nemen terwijl een aantal behulpzame mensen en vrijwilligers alweer in de weer waren om alles op te ruimen. De organisatie hoopt van harte dat ze volgend jaar weer dit geweldige toernooi kunnen gaan organiseren maar daar hebben ze de hulp van meer vrijwilligers echt hard voor nodig want er waren eigenlijk toch echt wat mensen te weinig. Hierdoor zijn andere vrijwilligers de hele dag bezig geweest van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Wat een topprestatie hebben deze mensen allemaal weer geleverd.

 

Alle uitslagen  op een rijtje:

A-poule

1 Kees Koogje & Macel van Nieuwenhuizen

2 Rik Moorlag & Patrick van der Schief

3 en 4 Harry Kamp & Fred Stenekes, Mark Norder & Tim van Drunen

A-complementaire

1 Loc van Lee &  Christiaan Bos

2 Thomas Buiter & Annemiek Buiter.

3 en 4 Gretha Hoekstra & Frans Jan Hengst, Kenter & Proper   

B- Poule

1 L. Verhulst & R. Rentinck 

2 L.E. van Taanom & M. Parent

3 en 4 Dick Knol & Jan Krabbedam, T Den Ouden & Hans de Jong

B-complementaire

1 Klaas Tichelaar & Gerrit Hiemstra

2 Jelmer Terwal &  Rene Kijk In de Vegte

3 en 4 Ton Wolthuis & Hiske Wolthuis, M.Limburg, L.Hagenaars

 

 

 

 

 

|Doorsturen