Voetbal

Keeperstraining Zeerobben weer van start

Het is lang niet bij elke vereniging een vanzelfsprekendheid maar bij Zeerobben lijkt het steeds maar weer ‘business as usual’: we hebben het over de keeperstraining voor en door de jeugdkeepers. Al jaren schenkt de jeugdafdeling aandacht aan haar jeugdkeepers en terecht. Ook deze groep voetballers heeft recht op specifieke training zoals ook spelers ‘spitsentraining’ krijgen of specifieke training die is gericht op verdedigen. Daarvoor heb je dan wel de juiste mensen nodig en die heeft Zeerobben in huis. Van jong tot oud. 

Finn de Graaf traint de jeugdkeepers van de categorie onder de 11. Finn, die sinds twee jaar bij Zeerobben speelt, heeft zijn draai meer dan gevonden bij Zeerobben. Niet alleen als keeper dus maar ook als keepertrainer voor de jeugd. Finn keept zelf dit seizoen in JO15-1 en kan nu al de jongste jeugd de trucjes van het keepen bijbrengen.

De keepers van de categorie onder de 12, onder de 13 en onder de 15 worden getraind door Bastian Riem, Connor Bosman en Jorn Doeksen. Bastian is eerstejaars senior maar al jaar en dag lid van Zeerobben. Bastian is een tijdje geblesseerd geweest maar probeert weer een plaatsje onder de lat veroveren in het 2e/3e. Connor was vorig seizoen keeper van JO19-1 maar keept dit seizoen bij de senioren. Samen met Bastian en Theo Nota vecht hij ook voor een plaatsje in het 2e. Jorn speelt nog in de jeugd bij JO19-1 en speelt ook al sinds jaar en dag bij Zeerobben. En dan is daar natuurlijk nog het ‘opperhoofd’. De man die alles regelt en de keepers motiveert/stimuleert. Dick v.d. Galiën kent inmiddels de klappen van de zweep. Zelf jarenlang keeper van Zeerobben 1 en daarna rustig afgebouwd in de rest-senioren. Een man die het vak verstaat.

Dat alles met elkaar vormt een mooie mix. De jeugd die de jeugd traint met daarboven voldoende ervaring. Zo wil je het graag zien als vereniging en daarom is het jeugdbestuur dan ook zeer verheugd en dankbaar dat deze jongens deze keeperstrainingen zo oppakken en proberen de jeugdkeepers nog beter te maken dan ze al zijn. Donderdag 23 januari zijn de trainingen voor de jeugdkeepers weer hervat.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda