Sport

“Zodra ik mijn pak aan heb, heb ik één opdracht: zorgen dat mijn goal leeg blijft.”

Keepen saai? Sterre vindt van niet!

Keepen is vaak niet de meest populaire ‘taak’ in een team. Maar waarom eigenlijk niet? Een goede keeper kan namelijk echt het verschil maken. Sterre Brouwer (13 jaar) is keepster in het MC1 team bij de Harlinger Mixed Hockey Club en vertelt wat zij zo leuk vindt aan keepen.

“Soms vragen mensen mij waarom ik zo graag als schietschijf op de goal wil staan en of ik niet liever zou willen hockeyen en scoren. Ik kijk ze dan raar aan en zeg: Ik voel me geen schietschijf. Zodra ik mijn pak aan heb en mijn helm op zet, heb ik één opdracht; zorgen dat mijn goal leeg blijft. Dat ik alle ballen heb en mijn team zoveel mogelijk kan helpen door ze te coachen. Of ze nu in de verdediging staan, op het middenveld of in de aanval, zodra ik met mijn team yell, is de wedstrijd begonnen.”

 

“Je zult mij niet zo gemakkelijk passeren. En ik ben goed hoorbaar op het veld. Als ik een keer een bal niet heb, laat ik mijn hoofd niet hangen. Dan denk ik: kom op Sterre, koppie omhoog en de volgende hebben! Want als iemand in het team opgeeft, is de wedstrijd gespeeld en je zit niet op hockey om op te geven als het even minder gaat. Je moet doorgaan, pas stoppen als de scheids gefloten heeft en het beste uit de wedstrijd halen.”

 

“Als je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Mensen vragen mij soms of ik niet liever de goals zou maken en een grotere rol in de wedstrijd zou willen hebben. Maar ik vind dat iedereen op zijn eigen manier een even belangrijke rol in de wedstrijd heeft. Bij een teamsport hoor je alles samen te doen: verdedigen, aanvallen, winnen én ja, soms ook verliezen.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda