Voetbal

Kan Zeerobben het kampioenschap van Buitenpost uitstellen?

Het is niet de vraag of, maar wanneer wordt Buitenpost kampioen van de eerste klasse E. Met officieel nog twee punten te gaan uit 4 duels, is bovenstaande bewering het uitgangspunt van de komende wedstrijd op het Oostersportpark te Harlingen. Natuurlijk zal Buitenpost alles op alles zetten om dit feest al in de Friese havenstad te starten. Toch zal de thuisclub zijn huid duur verkopen, immers zij hebben de punten nog hard nodig om de het degradatiespook en de nacompetitietombola voor te blijven.

In Buitenpost hadden de groenwitten weinig tot niets te vertellen. Geplaagd door blessures en driekwart van de wedstrijd met tien man, bleef de equipe van Arjen Postma niets anders over dan tegenhouden. De kampioenskandidaten regeerden vorstelijk, maar konden geen gaatje vinden in de stugge defensie van de bezoekers. Met een gestolen puntje, het bleef 0-0, ging Zeerobben huiswaarts. Buitenpost zette zijn opmars onverdroten voort en verloor geen enkele wedstrijd meer. De enige verliespartij in deze overigens spannende competitie leed de nummer één gek genoeg tegen rode lantaarndrager VEV’67, 4-1. Lang voelden de jongens van trainer Van der Weij de hete adem van nummer twee Drachtster Boys in hun nek. Maar de stand op de ranglijst laat niets aan twijfel over.

Voor Zeerobben zullen de komende wedstrijden bepalend zijn voor de plaats op de ranglijst. Wat doen de andere tien teams in de brede middenmoot onderling tegen elkaar. Uitgaande van eigen kwaliteiten en per wedstrijd bekijken hoe de vlag erbij hangt, dat zal het devies moeten zijn. Hoewel het programma voor de Harlingers niet gemakkelijk is naast zaterdag nog naar Winsum (12 mei) en Gorecht (laatste duel op 26 mei) en thuis tegen Blauw Wit ’34 (19 mei). Toch mag je alvast de conclusie trekken, dat eigenlijk geen enkel tegenstander gemakkelijk zal zijn in deze fase van de competitie.

Zal het voor onze gasten D-Day worden en kunnen ze de kampioensvlag hijsen of zorgt de thuisclub nog voor een verrassing. Zelfs dan kan Buitenpost het kampioenschap nog binnen halen, want Drachtster Boys heeft ook nog niet gewonnen van Blauw Wit ’34, dat de punten ook nog hard nodig heeft. Als een mentale ondersteuning geldt een weliswaar zwaar bevochten punt in de uitwedstrijd en de verrassende thuisoverwinning tegen het toch zeer sterke Drachtster Boys. Bovendien kan Zeerobben rekenen op een massaal aanwezig supportersschare ter aanmoediging van hun helden. Gezien de berichten uit Oost-Friesland kunnen we ook een groot aantal supporters uit Buitenpost e.o. welkom heten op het Oostersportpark. Het belooft een heerlijke voetbalmiddag te worden waar alle partijen zin in hebben. En laat nou de verrassing liggen in de handen van de selectie en de staf van de zmvv Zeerobben.

Zeerobben – Buitenpost, zaterdag 21 april, Oostersportpark te Harlingen, aanvang 15.00 uur.

 

Programma:

15:00 Zeerobben-Buitenpost

15:00 Be Quick Dokkum-Gorecht

14:30 Drachtster Boys-Blauw Wit 34

14:30 Groningen VV-Winsum

15:00 Oranje Nassau G-Balk

14:30 Olde Veste 54 d-PKC 83

15:00 VEV 67-Noordschesch

|Doorsturen