Voetbal

Kan Zeerobben het goede spel een succesvol vervolg geven?

Dat is een vraag, die zaterdag 20 april rond 16.30 uur beantwoord kan worden. Vooraf zullen de kansen op winst duidelijk aan de thuisclub toebedeeld worden. Met een groot aantal afwezigen in de selectie van trainer Bert Bos werd toch vrij eenvoudig gewonnen van Broekster Boys. 

Juist deze ploeg kon de laatste tijd bogen op winstpartijen, maar Winsum blijkt in deze fase ongenaakbaar. Met nog een inhaalwedstrijd thuis tegen Balk staat de Groninger club op een riante voorsprong op nummer vier Noordscheschut, namelijk negen punten. Uit de komende vijf duels is eenmaal winst en eenmaal gelijkspel al voldoende voor deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Een zo grote vereniging zou daarin zeker niet misstaan. Bovendien speelt Winsum in de beker nog de halve finale uit tegen ex-eersteklasser VEV. Een club in beweging dus. Dat bleek al in het thuisduel eind november 2018. In een aantrekkelijke wedstrijd stond, toen de kruitdampen opgetrokken waren, een terechte 2-2 op het scorebord.

Waar het Winsum daarna voor de wind ging, verliep de competitie voor Zeerobben iets minder florissant. Onnodig werden er punten verspeeld, vaak in de slotfase. Na het verlies in Damwoude tegen Broekster Boys meteen na de winterstop moest er wel wat gebeuren om niet verder af te zakken. Op het dieptepunt, een ruime nederlaag thuis tegen ON Groningen, mochten de Harlingers zelfs de rode lantaarn dragen. Werd er nog uit van Noordscheschut onterecht verloren. De succesreeks werd daarna ingezet met winst op Be Quick Dokkum. Uitgezonderd uit tegen HZVV wisten de groenwitten vier keer te winnen en staan nu twee punten boven de nacompetitiegrens. Nog lang niet veilig, dus is er alles aangelegen om te stunten tegen Winsum.

Zaterdag 20 april, vv Winsum – Zeerobben, aanvang 14.30 uur.

 

Programma 20 april 2019

VV Balk-Broekster Boys

Be Quick Dokkum-CVV Oranje Nassau G

SV Bedum-d'Olde Veste '54

Drachtster Boys-VV Noordscheschut

VV Gorecht-PKC '83

HZVV-VV Groningen

VV Winsum-Zeerobben

|Doorsturen

Buienradar



Agenda