Sport

ZV de Vikings: mooie resultaten Nederlandse Kampioenschappen lange baan

Van 10 tot en met 12 juni 2022 zwommen vijf zwemmers van de Vikings de Nederlandse Kampioenschappen lange baan in Eindhoven. 

Jetze de Vries (junioren 4) had zich geplaatst voor drie afstanden. Jetze zwom een mooi pr op de 100 meter schoolslag en zijn tijd op de 50 meter vrije slag verbeterde bij met 0,5 seconde. 

Jannoula Jaspers (junioren 3) plaatste zich voor vier afstanden. Ze verbeterde haar tijd op de 200 meter schoolslag met maar liefst zeven seconden. Ook zwom ze een mooi pr op de 400 meter wisselslag. 

De junioren 1 en 2 zwommen een meerkamp over tien afstanden. Sven Koornstra eindigde als 27e in het klassement, waarbij hij op de 100 meter schoolslag en de 100 meter vlinderslag grote pr’s zwom. Marre van der Wal eindigde als 14e in het meerkampklassement, hierbij was zij de snelste jongste zwemmer. Marre zwom dikke pr’s op de 400 meter wisselslag en de 400 meter vrije slag. Ook een mooie tijd op de 100 meter vlinderslag. In het slagklassement voor de schoolslag behaalde ze net geen medaille. Ze zwom naar een vierde plaats. 

Wytse Broekstra liet zien dat hij alle slagen goed beheerst. Aansprekende tijden op de 200 en 400 meter wisselslag. Zijn tijd op de 100 meter schoolslag (1.07,61) was goed voor een kampioenschapsrecord. Hij werd eerste in het schoolslagklassement. Tot aan de laatste afstand ging Wytse aan de leiding in de meerkamp. Helaas volgde een diskwalificatie op de 200 meter rugslag. Desondanks eindigde Wytse als tweede in de meerkamp. 

Coach Ronald Veenstra kan terugkijken op een prachtig NJK, waarbij de zwemmers een mooie progressie hebben getoond.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda