Sport

Kaatsen om trainingspakken en sportartikelen Epro-Line

HARLINGEN – Zondag vond vanaf 10.00 uur traditioneel weer de Epro-line partij plaats op het Eendrachtkaatsterrein. Het is altijd maar weer afwachten hoe de deelname zal zijn, zo vlak na het Lanenkaatsen. De kaatsers weten echter ook dat de prijzen bestaan uit trainingspakken en sportartikelen, en wie wil die nu niet winnen?

Door Ubbo Posthuma

De prijswinnaars van de Epro-Line partij. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Er waren dan ook 14 parturen die zich hadden opgegeven en daar was voorzitter Jan Nieuwenburg heel blij mee. Er werd met de zachte bal gekaatst vanaf 14 jaar, door elkaar loten met herkansing. Het scheidsrechterteam bestond uit Age Tichelaar en Tjibbina Postma. De aanmerkblokjes waren in goede handen bij Claus van Dijk en Jan (Porky) van der Heide. Het was uitermate goed kaatsweer, bewolkt maar droog en een heerlijk temperatuurtje.

 

Vier kaatsers die zich hadden opgegeven, zegden af. Dat kost de wedstrijdleiding altijd weer vele hoofdbrekens, om dit op te lossen. Maar de heren hebben ervaring en ook nu lukte dit weer. Er waren verschillende spannende partijen te aanschouwen. Henkie Knier had een goed partuur en was dan ook vol zelfvertrouwen op een goede uitslag. Hij had zelfs al een spijker in de gevel geslagen want daar zou de krans worden opgehangen. Maar dat was iets te voorbarig van deze bekende ouwe seun. Wel kwam zijn partuur er dicht bij.

 

Samen met Norbert Helik en Eddy Sjollema stonden ze in de finale tegen Justin Haarsma, Bennie Hof en Samantha Visser. Henkie en zijn maten stonden op een gegeven moment met 3-1 achter en de kopjes gingen al een beetje hangen. Maar Henkie juist niet. Hij jutte zijn kaatsmaten flink op en werd steeds sterker in de opslag. Volgens de tegenstanders ‘koekballen’ waar je je kapot op sloeg. Maar Henkie lachte in zijn vuistje en behaalde vele punten. De achterstand werd bijna ingelopen, maar een hele dag kaatsen vergt veel van je conditie. Ze konden het niet bolwerken en uiteindelijk hadden Justin Haarsma, Bennie Hof en Samantha Visser de langste adem.

 

Ook de finalepartij in de verliezersronde ging aardig gelijk op. Maar hier moesten Steven Nesse, Quinten Jorna en Melanie Boersma de meerdere erkennen in het partuur van Simon Nijkamp, Anton Ligthart en Lisa Schotanus.

 

Na een hele dag kaatsen en rekenwerk van Douwe Broersma, kon voorzitter Jan Nieuwenburg, samen met  Antje van der Wal van Epro-Line de prijzen en kransen uitreiken. Winnaarsronde: 1) Justin Haarsma, Bennie Hof en Samantha Visser, 2) Norbert Helik, Henkie Knier en Eddy Sjollema, en een gedeelde derde plaats voor Anne Wind, Jeroen Roukema en Anneke Haarsma, en Justin van Dijk, Stefan Quisenaerts en Debbie Haarsma. Verliezersronde: 1) Simon Nijkamp, Anton Ligthart en Lisa Schotanus, 2) Steven Nesse, Quinten Jorna en Melanie Boersma.

|Doorsturen