Sport

Jeugdzeilen Harlinger Wartersport Vereniging

De afgelopen twee maanden zijn de singels en het Van Harinxmakanaal weer opgevrolijkt met de zeiltjes van acht optimisten met jeugdige schippers in opleiding. Na een jaar zonder jeugdzeilen ging het weer los met maar liefst drie avonden, in totaal 24 deelnemers, een ongekend aantal.

De Watersport Vereniging heeft dit jaar stevig ingezet op het jeugdzeilen door een extra laag tarief, investering in twee nieuwe optimisten en de aanschaf van een milieuvriendelijke en uiterst stille elektromotor voor een van de twee volgboten. Normaal gesproken is de eerste les in het Zwembad Derde Haad, omslaan met je optimist, die kon door de Covid maatregelen nog niet door gaan. Dit is bij mooi weer in de haven ingehaald. Een zeer leuke en nuttige training. 

De afgelopen weken is er door de kinderen veel geleerd, vaak met weinig wind. Ze mogen zich nu allemaal gecertificeerd schipper van een optimist noemen. De zeillessen zijn verzorgd door een aantal vrijwilligers van de Watersport Vereniging Harlingen. Opgeven voor het volgende jaar kan nu al via de website. Als afsluiting volgt nog een slotdag voor de hele familie van de deelnemers begin september waarbij het geleerde toegepast kan worden op het grotere water van Friesland.

|Doorsturen

BuienradarAgenda