Voetbal

Jeugdtrainers Zeerobben

De (voorlopige) indelingen voor het komend seizoen zijn inmiddels bekend gemaakt en dus is het tijd voor de volgende stap. Wie gaat welk team trainen in het seizoen 2023-2024. De trainerscarrousel is ook bij Zeerobben weer aan het draaien. Het jeugdbestuur is al een tijdje bezig om de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen en er zijn al flinke stappen gezet. Bij de onderbouw is inmiddels bekend geworden dat Lars de Boer, Sten Goïnga en Mirren de Haan respectievelijk JO13-1, JO12-1 en JO11-1 gaan trainen het komende seizoen.

Lars de Boer is al vanaf z’n vijfde lid van Zeerobben en behoorde tot de eerste lichting Waddenrobkes. Daarna altijd de club trouw gebleven. Na de RSG nu alweer in het tweede jaar van de CIOS-opleiding waar hij ook de nodige aantekeningen voor het trainersvak al heeft behaald. Met Lars krijgt de club een rasechte Zeerob bij de pupillen. Begonnen als Waddenrobke en nu inmiddels trainer bij de JO13-1 en natuurlijk voetballend bij de JO19-1.

Sten Goinga behoeft nauwelijks nadere introductie. Kwam vanaf z’n tiende bij de club en werkte zich langzaam omhoog. Als JO19-1 speler mocht hij al een aantal wedstrijden in de basis bij Zeerobben 1 starten aan het begin van het seizoen. Sten is een enthousiaste trainer waar de kinderen veel plezier mee hebben. Zit nu in 4-Havo en zou graag richting ALO gaan. Onlangs behaalde Sten zijn diploma pupillentrainer maar was al het gehele seizoen trainer van de JO12-1 waarmee hij onlangs kampioen werd.

Mirren is nog maar 22 maar is al lang trainer bij één van de jeugdteams. Altijd de niet-standaardteams en vaak succesvol. Een trainer/leider die z’n zaakjes altijd keurig op orde heeft. Ook Mirren behaalde onlangs het diploma pupillentrainer en neemt daarnaast nog de nodige pedagogische skills mee vanwege zijn opleiding als onderwijsassistent en nu richting afstudeerfase aan de pabo. Een mooie stap voor deze enthousiaste trainer.

 

Het spreekt voor zich dat de vereniging meer dan trots is op dit drietal. “Drie jongens van de club”! Mooi dat zij hun tijd in de opleiding van jeugdspelers bij Zeerobben willen steken. Zeerobben ziet de samenwerking met vertrouwen tegemoet. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda