Voetbal

Jeugdtrainers bij sc Heerenveen

Ze zijn onmisbaar voor een vereniging: jeugdtrainers! Door weer en wind staan zij op het trainingsveld op om ervoor te zorgen dat de jeugd zich kan ontwikkelen én kan genieten van het mooiste spelletje dat er is. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van de club.

Daarom organiseerde sc Heerenveen onlangs een bijeenkomst voor de jeugdtrainers van hun partnerverenigingen, waaronder Zeerobben. Deze bijeenkomst stond in het teken van spelprincipes voor de onderbouw.

 

Spelprincipes

Namens sc Heerenveen namen Eric Boersma en Niek Westra de jeugdtrainers mee in de spelprincipes die zij hanteren in de jeugdopleiding bij sc Heerenveen. In samenwerking met VTON, partner van sc Heerenveen, werd daarbij direct de vertaalslag gemaakt naar het amateurvoetbal. Hoe kun je deze principes als amateurtrainer toepassen bij je eigen trainingen? Spelprincipes zijn bepaalde afspraken die je maakt over de manier waarop je wilt spelen. Deze uitgangspunten kun je toepassen op bijna alle situaties in het veld. Ze vormen een leidraad op basis waarvan de club een herkenbare voetbalstijl ontwikkelt. Deze spelprincipes gaan als een rode draad door de jeugdopleiding heen bij sc Heerenveen. Dit zorgt voor duidelijkheid en herkenbaarheid voor iedereen.

 

Veel voorbeelden

Als voorbeeld werden er drie spelprincipes uitgelicht die sc Heerenveen zelf hanteert. Aan de hand van concrete oefenvormen konden de amateurtrainers zien hoe je die principes eenvoudig in de praktijk kunt brengen op het trainingsveld. Zo werd duidelijk dat spelprincipes niet alleen voor BVO’s zijn, maar op alle niveaus kunnen worden toegepast. Ook onderling, met de jeugdtrainers van de andere partnerverenigingen, werden veel tips en ervaringen uitgewisseld tijdens de bijeenkomst. Zo werd het een leerzame en leuke voetbalmiddag met jeugdtrainers onder elkaar!

 

Workshop bij Zeerobben

 

Als vervolg op deze bijeenkomst komt sc Heerenveen op 23 april naar Zeerobben voor een workshop. Deze workshop gaat verder op het thema van de bijeenkomst. Voor de bijeenkomst van gister mocht Zeerobben drie jeugdtrainers aanmelden, maar aan de workshop bij Zeerobben mogen 20 jeugdtrainers meedoen (onderbouw). Wordt vervolgd dus!

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda