Jeugdoverzicht fc Harlingen

Geen reguliere competitiewedstrijden bij de jeugd van fc Harlingen afgelopen weekend. Wel twee bekerwedstrijden. Het was erop of eronder voor JO15-1 en JO17-1 tijdens de eerste knock-out ronde.

Fc Harlingen JO15-1

In Scharnegoutum gingen de jongens van JO15-1 de strijd aan om een ronde verder te komen in het KNVB Bekertoernooi. Scharnegoutum verraste de verdediging en keeper van fc Harlingen volledig en fc Harlingen stond binnen de minuut tegen een 1-0 achterstand te kijken. Deze tik moesten de boys even verwerken, maar na een minuut of tien begon fc Harlingen weer hun eigen spelletje te spelen. Coach Evan had in de voorbereiding naar deze wedstrijd aandacht gehad voor beslissingen die in het nadeel uit konden vallen. Die wijze raad hadden de jongens goed in hun oren geknoopt en hierdoor bleven ze, ondanks twee afgekeurde goals, onverstoord en aanvallend voetballen. Met resultaat want met een 1-3 overwinning op zak werd er in Harlingen nog even verder feestgevierd.

Fc Harlingen JO17-1

Na een stevig ontbijt in de bestuurskamer gingen de jongemannen van JO17-1 thuis de strijd aan om een ronde verder te komen in het bekertoernooi. Met 1e klasse tegenstander SJO Oudega/HJSC/Heeg JO17-1 wisten de Harlingers dat ze vanaf de eerste seconde volle bak moesten. Beide teams tastte mekaar in het begin wat af maar het was fc Harlingen die de score opende en met de 1-0 voorsprong werden even later de kleedkamers opgezocht. Na rust ging fc Harlingen door met prachtig aanvallend voetbal en tegelijkertijd ook fantastische reddingen van de keeper. Geconcentreerd spelend en ervoor zorgen dat de tegenstander niet in het spel kon komen leverde voor fc Harlingen de 3-0 overwinning op. En dit betekent dat ook JO17-1 een ronde verder is in het bekertoernooi.