Jeugdoverzicht fc Harlingen

Er is weer een hoop gebeurd bij de jeugd van fc Harlingen afgelopen week. Tijd voor een overzichtje:

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10

Wanneer je in deze leeftijdscategorie speelt worden de standen niet bijgehouden door de KNVB. Toch zijn er leuke wedstrijdverslagen te lezen op de website van fc Harlingen want de jongens en meisjes doen ontzettend hun best en beleven zoveel plezier in het spelletje. Dat wil je gewoon niet missen. Zo werd het bij de eerste thuiswedstrijd van JO9-1 een waar doelpunten festijn, had JO9-2 veel moeite met Blauw Wit in Leeuwarden maar ondanks dat was er toch veel plezier. En JO10-1 won in eigen huis van Makkum. Peter IJdema heeft foto’s gemaakt van deze wedstrijd en deze zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmQJdZC6. Komend weekend spelen alle drie de teams een uitwedstrijd. JO9-1 speelt in Franeker tegen JO9-2 en JO9-2 speelt in Deinum tegen JO9-2. JO10-1 neemt het vanaf 11.15 uur op tegen Zeerobben JO10-3.

Fc Harlingen JO11, JO12

Het was ‘skreppe en skeure’ voor JO11-1 om op tijd op Terschelling aanwezig te zijn. Om 10.00 uur werd er afgetrapt tegen sc Terschelling JO11-1. Na een ruststand van 1-1 begon het team van fc Harlingen in de tweede helft pas echt te draaien. Met een hattrick van Matteo werd er uiteindelijk met 2-7 gewonnen. Zaterdag spelen ze thuis waarbij Minnertsga JO11-1 op bezoek komt. JO12-1 nam het in een uitwedstrijd op tegen St. Jacob JO12-1 en die bleek toch echt veel te sterk. Het werd 15-0. Zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan spelen de meiden thuis en gaan het opnemen tegen de ploeg van Vlieland VSV’31 JO12-1.

Fc Harlingen JO13

In Leeuwarden werd de laatste bekerwedstrijd gespeeld maar JO13-1 is ondanks de winst niet door naar de volgende ronde. Tegen Blauw Wit JO13-2 werd er met 2-3 gewonnen. Zaterdag reist het team af naar Wirdum om het op te gaan nemen tegen SJO Warga WWS JO13-1.

Fc Harlingen JO15/MO15

Na de spetterende overwinning van vorige week werd JO15-1 opnieuw klaar gestoomd voor de laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Tegen Minnertsga werd er in eigen huis met 9-0 gewonnen. Helaas zijn de mannen op een tweede plaats geëindigd maar reken er maar op dat dit team voor spektakel kan zorgen zodra ze met de competitie beginnen. Zaterdag de eerste ronde waarbij LAC Frisia JO15-2 op bezoek komt. De meisjes van MO15-1 zagen hun wedstrijd tegen MKV’29 MO15-1 afgelast worden maar gelukkig kon deze maandagavond ingehaald worden. Het duurde tot de tweede helft voordat er gescoord werd en in deze tweede helft kwam fc Harlingen met 0-2 voor te staan. MKV wist de aansluiting te vinden en in de laatste minuut werd de stand gelijk getrokken middels een penalty. Eindstand 2-2.

Fc Harlingen JO17

In en tegen Drogeham JO17-1 werd de wedstrijd op een 3-2 stand gestaakt door de scheidsrechter. Wat de redenen en gevolgen zijn is bij de desbetreffende leiding wel bekend. Het team gaat zich nu in ieder geval richten op de komende competitie en deze begint aanstaande zaterdag met een thuiswedstrijd tegen vv Sneek Wit Zwart JO17-2. De jongens van fc Harlingen JO17-2 beginnen zaterdag aan de competitie met een uitwedstrijd in Sneek. LSC JO17-3 is dan de tegenstander.

Fc Harlingen JO19

De mannen van JO19-1 sluiten de bekerpoulefase winnend af maar eindigen op een tweede plaats. Tegen Waterpoort Boys JO19-1 werd er in eigen huis gewonnen met 3-1. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmQHLbESen zijn gemaakt door Peter IJdema. Revanche van de Snekers zal er zeker inzitten wanneer fc Harlingen komend weekend afreist naar Sneek om het in een competitie wedstrijd op te gaan nemen tegen deze zelfde tegenstanders.