Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Ze zijn er weer, de jeugdleden van fc Harlingen. Ze zijn allemaal weer terug op het trainingsveld. Mede door de zomertrainingen hebben ze een deel van de zomerstop nog lekker door kunnen trainen maar toen brak toch echt de stilte op de velden aan. De bovenbouw mocht als eerst met de reguliere trainingen starten maar inmiddels staan alle teams weer op het trainingsveld. Een aantal teams hebben zelfs al een paar oefenwedstrijden gespeeld. Het wordt weer tijd voor het wekelijkse jeugdoverzicht. 

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10

Bij deze leeftijdscategorie is het spelplezier het allerbelangrijkst. En reken maar dat ze dat hebben. Ze trainen elke maandag en woensdag van 17.30-18.30 uur en leren spelenderwijs het voetbal. Veel individuele aandacht, veel aan de bal én zeer geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De competitie voor deze teams begint op zaterdag 5 september.

 

Fc Harlingen JO11, JO12

Het talentvolle team van JO11 heeft een leuke competitie voor de boeg. Met teams als Tzummarum, Minnertsga, SC Franeker en Mulier kan het wel eens spannend worden. En een uitje naar Terschelling is ook nooit verkeerd. De JO12 heeft Vlieland in het competitie rijtje staan maar deze wordt thuis gespeeld. Verder gaan ze het opnemen tegen St. Jacob, Minnertsga, SSS’68 en Wyckels Hallum. De competitie voor beide teams start op zaterdag 5 september.

 

Fc Harlingen JO13

Met twee gewonnen oefenwedstrijden - LAC Frisia JO13-1 en Zeerobben JO13-1 - in de benen starten de jongens van JO13-1 zaterdag met het eerste duel van de bekerronde. Vanaf 9.30 uur gaan ze het in een thuiswedstrijd opnemen tegen LAC Frisia JO13-2.

 

Fc Harlingen JO15/MO15

Vanaf 11.30 uur staat er zaterdag een bekerduel in St. Annaparochie gepland voor fc Harlingen JO15-1 maar of deze doorgaat is nog niet zeker. Vanwege een op Corona positief getest familielid van een van de selectieleden van St. Annaparochie is het sportpark tot nader order gesloten. De jongens hebben overigens een fantastische oefenwedstrijd mogen spelen in Heemskerk tegen Ado’20. Met 2-7 werd er gewonnen en het team, onder leiding van trainers Evan van Sertima en Jelmer Kooistra, staat op scherp. Nu maar hopen dat ze snel voor het ‘echie’ in actie mogen komen. De meiden van MO15-1 reizen zaterdag af naar Leeuwarden en gaan het in een bekerwedstrijd opnemen tegen MKV’29 MO15-1.

 

Fc Harlingen JO17

Ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen hebben de jongemannen van JO17-1 maandagavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen LAC Frisia JO17-1 waarbij het 1-1 werd. Zaterdag spelen ze vanaf 12.00 uur thuis in een bekerduel tegen VC Trynwalden JO17-1. Fc Harlingen JO17-2 krijgt iets meer voorbereidingstijd voor de competitie welke voor hun op 19 september begint. 

 

Fc Harlingen JO19

De mannen hebben een goede voorbereiding achter de rug en starten aanstaande zaterdag met het eerste bekerduel. Vanaf 14.30 uur nemen ze het in een thuiswedstrijd op tegen St. NOK/Bakhuizen.

 

De jeugd is er klaar voor, fc Harlingen is er klaar voor. Er gelden strikte coronaregels welke duidelijk op de website en de socials van fc Harlingen vermeld staan. Wanneer iedereen zich hieraan houdt kunnen we hopelijk lang genieten van het voetbal.

 

Het jeugdprogramma

Zaterdag 29 augustus, thuis:

9.30 fc Harlingen JO13-1 – LAC Frisia JO13-1

12.00 fc Harlingen JO17-1 – VC Trynwalden JO17-1

14.30 fc Harlingen JO19-1 – St. NOK/Bakhuizen

Zaterdag 29 augustus, uit:

11.30 uur MKV’29 MO15-1 – fc Harlingen MO15-1

(Onder voorbehoud van wijzigingen)

|Doorsturen

BuienradarAgenda